Egytől öt évig terjedő büntetési tételre számíthat, a beigazolódik a gyanú.



A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás miatt eljárást indított Demcsák Zsuzsa ellen. Ha a gyanú beigazolódik, akár szabadságvesztésre is ítélhetik a hamis tanúzás elkövetőjét.

A történet szálai arra a napra vezetnek vissza, amikor a vádhatóság a bíróságon egy szerződéssel próbálta igazolni, hogy a műsorvezető férje által eltulajdonított Hublot típusú órák csak promóciós célból voltak Demcsáknál, ezért nem tartoztak a közös vagyonukhoz.

Akkor a műsorvezető a bíróságon azt állította, hogy az órákat a szerződés aláírásával egy időben kapta. Ám a bírónak feltűnt, hogy a szerződésen egy olyan személyigazolvány-szám szerepel Demcsák Zsuzsa neve alá, amelyhez tartozó személyigazolvány a szerződés keltekor még nem is létezett. Emiatt merült fel a gyanú, hogy a szerződés hamis, vagy az okirat a keltezésénél később keletkezett.

A hatóság ezzel addig nem foglalkozott, amíg folyt az eljárás a műsorvezető férje, Kiss József ellen, de most, hogy a férfi ügye jogerősen befejeződött, újra napirendre került az ügy, ugyanis a volt férj ügyvédje feljelentést tett hamis vád bűntette miatt.

Akiről büntetőeljárásban bizonyosodik be a hamis tanúzás, azt egytől öt évig terjedő börtönnel is büntetheti a bíróság. Forrás

Előzmény:

Demcsák Zsuzsa állítása szerint egy parti után férje bántalmazta őt, miután ő elmenekült a lakásból, majd visszatérve azt tapasztalta, hogy közös III. kerületi otthonukból eltűnt a laptopja, egy drága karórája, és valaki összetörte napszemüvegeit, így feljelentést tett az ­ügyben. Az eset még 2012 nyarán történt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!