Vesekő kezelésére egy egyszerű népi gyógymódot ajánlunk, amely pár nap alatt képes kihajtani a vesékből a már kialakult homokot vagy követ.



A vesekő sok embernek okoz kellemetlen és fájdalmas pillanatokat. Az emberek kb. 10%-a hajlamos az életük során vesekövet kialakítani, a statisztikák viszont azt mutatják, hogy a középkorú férfiaknál ez az arány sokkal nagyobb is lehet.

A vesekő leggyakoribb kiváltó oka a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű folyadék bevitele. A jelenlegi kalóriadús, fehérjékben, zsírban és cukorban gazdag, ballasztanyagokban szegény táplálkozásunk a bőséges alkoholfogyasztással párosulva a fő oka a széles körben elterjedt húgykőnek. A nem megfelelő folyadék alatt azt a folyadékot értjük, ami károsítja a vesék működését: a szénsavas, cukrozott italok, a kávé vagy az alkohol. A mennyiség alatt azt a vízmennyiséget értjük ami megóvja a szervezetet a kiszáradástól, ez pedig a napi testsúly kilogrammonkénti minimum 30 ml tiszta bevitt csap vagy forrásvizet jelenti. Ennek értelmében, egy 50 kg testsúlyú ember 1,5 l vizet kellene fogyasszon naponta ahhoz, hogy a vesék helyesen működjenek.

Vesekőképződés megelőzésére a leghatékonyabb terápia a napi 6-8 pohár tiszta víz megivása (nem kávé, alkohol, üdítők, szénsavas italok, tej vagy leves), a vegetáriánus étrend alkalmazása, főleg a zöld növények fogyasztása, nyersen vagy őrlemény- turmix formájában, mivel magas a magnézium tartalmuk. Tudnunk kell azt, hogy a magnézium csökkenti a visszatérő vesekövek kialakulásának kockázatát és segít a már meglévőknek az elhajtásában.

Vesekő kezelésére most egy egyszerű népi gyógymódot ajánlunk önöknek, mely 6 nap alatt képes kihajtani a vesékből a már kialakult homokot vagy követ.

Hozzávalók:

  • 1 dl frissen kicsavart citromlé
  • 1 dl hidegen sajtolt oliva olaj
  • 1 dl sör

Elkészítési mód:

• Vesekő esetében, keverjük össze egy turmixgép segítségével a három összetevőt és töltsük egy üvegbe, majd minden reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt fogyasszunk el 0,5 dl a készítményből. A megmaradt mennyiséget pedig hűtőszekrénybe tároljuk. Egy ilyen adag elég 3 napig. Vesehomok esetében elég egy adag elkészítése, vesekő esetében viszont két adagot kell készíteni és a kúrát hat napig kell tartani.

Ez a gyógymód egy egyszerű, természetes és biztos eljárás melyet nagy sikerrel már régóta alkalmaz a népgyógyászat.

Figyelem! A gyógymód alkalmazása előtt mindenféleképpen készíttessünk egy ultrahangos vizsgálatot a vesékről és nézessük meg mekkorák a kövek. Ha a kövek nagyobbak 15 mm-nél akkor ezt a gyógymódot nem szabad alkalmazni, mert a kövek elzárhatják a vesevezetéket és innen már csak műtéttel lehet megszabadulni a kőtől. A kezelés előtt jó lenne az epéről is egy filmet készíteni, mert ez a gyógymód elindíthatja az epekövet is. A kezelést csak akkor végezzük ha a vesékben és az epében homok, vagy kisebb méretű kövek találhatók.

Amennyiben a vesékben és/vagy az epében nagyobb kövek találhatók a fent megadott kúra előtt el kell végeznünk egy kőoldó kúrát. Az epekövek oldására Lecitint és Omega 3 kapszulákat kell szednünk, mindkettőből 3x1/nap, legalább 3 hónapig és igyunk meg minden reggel és este egy-egy csésze nyírfalevél teát, amibe elkevertünk egy késhegynyi szódabikarbónát. Időnként pedig menjünk és ultrahangos vizsgálattal nézzük meg mennyit oldódtak a kövek, s ha már elég kicsik lettek, csakis akkor alkalmazzuk a vese és epekőhajtó koktélt.   Birtalan Katalin - természetgyógyász Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!