Szülei lemondtak róla, de a sors adott neki egy második esélyt.Jessica amerikai állampolgár, de születésekor Szibériában még a Tatiana nevet kapta vér szerinti szüleitől. Ám a kis lány nem volt teljesen egészséges így szülei magára hagyták a csöppséget...

A kis Tatiana  fibula hemimeliával született, ami azt eredményezte nála, hogy a lábak alsó csontjai nem fejlődtek ki. Az orvosok megerősítették szüleinek, hogy sosem fog járni. Szülei ekkor döntötték el, hogy lemondanak róla, és örökbe adják.

Beth és Steven Long a nemzetközi örökbefogadási listán találtak rá a kis Tatianara, és azonnal tudták, hogy ő lesz a gyermekük.

A sikeres örökbefogadás után hazavitték és a Jessica nevet adták neki.

Sajnos a kislány betegsége nagyon súlyos volt. Lábait 18 hónaposan amputálták, így protézissel kellett megtanulnia járni. Ezzel egyidejűleg megtanult úszni. Az úszás a korlátlan szabadság élményét adta a kislánynak.

A londoni 2012-es Paralimpiai Nyári játékokon Jessica Long 20 évesen öt aranyat és két ezüstöt nyert, és ezzel a legsikeresebb fogyatékkal élő úszónővé vált a sporttörténelemben.

Ezek után a lány bejelentette, hogy meg szeretné tudni, kik voltak biológiai szülei. Megdöbbent mikor kiderült, hogy élnek mivel az orosz hatóságok szüleit úgy  tájékoztatta hogy halottak.

A lány azonnal tudta, hogy találkozniuk kell és köszönetet mondani a nőnek az életéért.

Végül 2013-ban találkozott Jessica és vér szerinti édesanyja...

Forrás: harmonikum.co

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!