Itt a térkép, mely országrészek lesznek a leghidegebbek.Komoly fagyok jönnek a következő éjszakákon. Az ország egyes területein mínusz 20 fok alá süllyed a hőmérséklet. -  jósolják a szakemberek.

Vasárnap a felhősebb nyugati tájak kivételével már erősebb fagyok indítják a reggelt, az Északi-középhegység völgyeiben és a Dunántúl hóval borított, szélcsendes tájain -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben nyugaton várható újabb havazás, keleten, északkeleten egy-egy hózápor, majd hétfőre országszerte a napsütés kerül előtérbe, a nyugati határ mentén is megszűnik a csapadék.

Hétfőre a szél mérséklődik. Ekkor napközben is csak -5, +2 fokos maximumokra számíthatunk. Hajnalban pedig főként északon, keleten és a havas, kevésbé felhős dunántúli tájakon készülhetünk -10 foknál erősebb fagyokra.

A leghidegebb kedd reggel lesz. A szél országszerte lecsendesedik, kevés felhő lesz az égen, így nagy területen -10 fok alá hűl le a levegő. A havas tájakon, így a Dunántúlon és a keleti, északkeleti határ mentén -15 foknál is hidegebb lehet.

A nagy hidegben a nagyobb állóvizeink, így a Balaton is biztosan befagy.

Kedden napközben befelhősödik az ég, szerdától pár fokkal enyhül az idő, és a kemény éjszakai fagyok is szelídülnek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!