Olvasd el, mi jellemzi ezt a hármat, és gondolkodj el: a te életedben hogyan követték egymást.Úgy tartják, hogy egy ember életében 3 alkalommal lesz szerelmes. Lássuk, melyik ez a 3 időszak.

 

1. A szerelem, ami jól néz ki

Ez a szerelem leggyakrabban a középiskola idejére esik, egy ideális szerelem, ami a tündérmesékhez hasonlítható. A legtöbb fiatal ekkor úgy érzi, hogy a pár napos kapcsolata maga a tökély, ilyenkor úsznak a boldogságban. Mert a lényeg az, hogy életünkben először vagyunk szerelmesek, és sokszor fontosabb az, hogy mások irigykedjenek ránk, mint maga a másik fél érzelmei, ezért az iskolai szerelmek rendszerint rövid életűek.

2. A nehéz szerelem

Ez a szerelem azért lehet “nehéz”, mert ebben az időszakban kezdjük megfejteni magunkat, és lassan kiderül az, hogy kik is vagyunk valójában. És ezt a párkapcsolatunk is megérzi, mert itt már előfordulhatnak hazugságok, drámák, dühkitörések, megcsalások, érzelmi zsarolások. Ez a szerelem sok fájdalommal jár, de vannak benne csodás pillanatok. Egy érzelmi hullámvasút, amire nem csak egyszer, hanem több alkalommal is felülhetünk.

3. A tartós, igaz szerelem

Ez az a szerelem, amelyet nem látunk előre. Vagy váratlanul betoppan az ajtónkon, vagy ott volt mindvégig a szemünk előtt, csak eddig nem vettük észre. Ez a szerelem annyira könnyedén jön, hogy az már valószerűtlennek tűnik.

Egyszerűen ámulatba esünk, nem tudunk betelni a párunkkal, mindenüvé vele akarunk menni, mindent vele akarunk csinálni. Semmi nem fogható ehhez a szerelemhez, nem gondoltuk volna, hogy részünk lesz ebben, hogy ilyen jó lesz, és azért van, mert nem számítunk rá, hogy lesz, és bekövetkezhet. Mert a lényeg az, hogy nem mi kell készen álljunk a szerelemre, hanem a szerelemnek kell készen állnia arra, hogy ránk találjon.

A legszerencsésebb ember az, aki megtapasztalhatja a harmadik szerelmet. Rajtunk is múlik, hogy ez bekövetkezik-e az életünkben, vagy sem!
 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!