Rossz hír a nyaralóknak: egy időre elfelejthetjük a kánikulát.



A nyugati anticiklon peremén helyezkedik el hazánk, emellett a magasban egy hidegcsepp közeledik térségünk felé. Az átlagosnál kissé hűvösebb, kezdetben változó, majd kedd délutántól délkelet felől egyre nagyobb nedvességtartalmú levegő alakítja időjárásunkat. Szerdán és csütörtökön nagy területen eshet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Keddre virradó éjszaka általában közepesen vagy gyengén felhős idő várható. A legtöbb helyen megszűnik a csapadék, éjszaka elvétve alakulhat ki zápor. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.

Kedden többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég. Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nagy területen várható eső, a kiadósabb mennyiség délutántól délkeleten felől valószínű. Néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. 

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak rövid felszakadozások, napos időszakok lehetnek. Nagy területen kell esőre, záporra számítani, elszórtan zivatar is valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!