Módosulni fognak a családtámogatási törvények.



A kormány 3 napja késik a családtámogatási törvények módosítására tett javaslatával. A Párbeszéd szerint a megoldás: a 9 éve befagyasztott családi pótlékot kell duplájára emelni, követve a lengyel mintát, és megvalósítva az Alapjövedelem-programunk gyerekekre vonatkozó részét.

A családi pótlék 2008 óta az értékének negyedét elvesztette. Az unióban csak a balkáni országokban rosszabb a helyzet, a visegrádi országok e téren is elhúztak mellettünk.

A kormány március 13-ra tervezte benyújtani a családtámogatási törvények átalakítását; van rá remény, hogy a lengyel "500 plus" programot vegyék át. Az ottani jobboldali kormányzat már felismerte: a gyermekvállalás ösztönzése azzal kezdődik, hogy a megszületett gyerekek ne szegénységben nőjenek fel.

A Párbeszéd tudja: csak akkor indulhat eséllyel egy gyermek az életben, ha kiskorában nem kell nélkülöznie az alapvető javakat – és hozzáfér a minőségi oktatáshoz, fejlesztéshez, egészségügyi és szociális ellátáshoz.

Forintra váltva 24-34 ezret jelentene, a súlyosan sérült gyermekek gondozását legalább a minimálbérrel kell elismerni. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!