"Arra sem emlékszem, hogy hogyan mondtam ezt el a gyerekeknek" - mondta a megtört férj.



Szombaton még a születésnapját ünnepelték, vasárnap reggel pedig már nem tudták felébreszteni: otthon, az ágyában halt meg a 41 éves Judit, aki négy gyermeket, köztük egy 4 hónapos csecsemőt és szeretett férjét hagyta itt - számol be a Blikk.

Az asszonynak látszólag semmi baja nem volt, mégsem ébredt fel ezen a szörnyű vasárnapon.

– Tavaly októberben született meg a negyedik gyermekünk. A születése után nem sokkal kiderült: Judit szívbeteg, gyógyszeres kezelésre szorul, a babát nem táplálhatja – meséli megtörten az édesapa, Károly. – Orvosról orvosra jártunk, mellette természetgyógyász is gyógyította. A leletei szerint minden rendben volt, vasárnap mégis megtörtént a tragédia: nem ébredt fel – csuklott el az apahangja.

A család éppen a házukat építi Gyömrőn, addig a debreceni nagyszülőknél húzzák meg magukat, hiszen három gyerekkel és egy kismamával nem volt egyszerű albérletet találni tavaly. Így kerültek Hajdú-Bihar megyébe. Judit hétfőn ünnepelte volna a 41. születésnapját. – Szombaton még köszöntöttük a szeretteinkkel, családunk egy részével. Torta és mulatság, ugráltak körülöttünk a gyerekek. Aztán másnap megtörtént a tragédia, én pedig már arra sem emlékszem, hogy hogyan mondtam ezt el a gyerekeinknek – mesélte a családfő, akiért most számtalan ismerős és ismeretlen összefogott.

– Egy pillanat alatt jött a tragédiához vezető betegség: meglátásom szerint tüdőembólia, szívinfarktus vagy az érfalak szétválása okozhatta az édesanya halálát álmában. Ezek, illetve a szívbetegségek tünetei a légszomj, súlyosabb esetben a fulladásérzet – magyarázta dr. Bense Tamás orvos.

Amennyiben módjában áll a családot anyagilag támogatni, a 11773119-13230094-es bankszámlaszámon megteheti.

A szívelégtelenség magas halálozású betegség, meghaladja a rosszindulatú daganatos betegségek átlagos halálozását. Ma Magyarországon megközelítőleg 250-300 000 beteg szenved szívelégtelenségben.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!