Király Linda: "Ötéves tortúrának nézek elébe."



Agyi cisztát diagnosztizáltak az orvosok Király Lindánál. Állítólag ez a betegség okozza az énekesnő hízását - írja a Bors.

Bár évekig kétlaki életet élt, ingázva két hazája, az Egyesült Államok és Magyarország között, egy ideje ismét Kaliforniába helyezte szék­helyét Király Linda. A Bors úgy tudja, hogy döntésének hátterében most nemcsak a tengerentúli karrier építése húzódik, hanem valószínűleg aggasztó egészségi állapota is, amiről a napokban megjelent A Király család című könyvben tesz először említést.

„Kiderült, hogy az agyalapi mirigyemben növekszik egy ciszta. Most ezt kezeljük. Tehát már tudjuk a hízás fizikai okát, most jön a lelki terápia. Ez megnyugtat, de tisztában vagyok azzal, hogy ötéves tortúrának nézek elébe” – írt szokatlan nyíltsággal betegségéről Linda, akit amerikai tartózkodása miatt lapzártánkig nem tudtunk elérni.

A híres zenészcsalád ugyanis már kénytelen volt farkasszemet nézni súlyos betegséggel. Sok évvel ez­előtt az édesanya, Király Gabi petefészekrákkal küzdött, később pedig az ikerfiúk idősebbike, Ben is megküzdött a rákkal.

A Bors dr. Bense Tamás háziorvost faggatta ki az agyalapi ciszta súlyosságáról és lehetséges kezeléséről. A szakember sze­rint a legtöbb esetben csak műtéti úton lehet segíteni a betegen.

– Az agyalapi mirigyben jó- és rosszindulatú daganat egy­aránt előfordulhat, de az esetek nagy részében jóindulatúak és tünetmentesek. Ha már van tü­net – például fejfájás, szédülés, hányás vagy elhízás –, és pár héten belül nincs javulás, akkor műteni kell, még abban az esetben is, ha jóindulatú.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!