Késekkel és a bozótvágóval brutálisan megszurkálták és megvagdosták áldozatukat.



Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit – írja az ügyészség honlapja.

A vádlottak 2018 februárjában Dövényben a kocsmában szórakozott, ahol beszélgetés közben szóváltásba keveredtek a későbbi sértett férfival. Mivel a sértett kijelentéseit sértőnek találták, a két férfi és a nő elhatározták, hogy megölik. Az italozás során felajánlották neki hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz. A gépkocsiba előre bekészítettek késeket és egy bozótvágót a cselekmény elkövetéséhez.

Velük tartott a sértett élettársa is, aki nem akarta párját egyedül elengedni a vádlottakkal, tudva erőszakos természetükről.

Az éjszakai órákban indultak el az autóval, amit a vádlott nő vezetett, mellette ült a sértett élettársa. Hátul ült a sértett és a két vádlott férfi. Útközben nem a tervezett úti cél, hanem Putnok felé fordultak, amit a sértettek jeleztek is.

Ekkor az egyik férfi a bekészített késsel elvágta a sértett nyakát, élettársát pedig életveszélyesen fenyegetni kezdték.

Putnokon egy lakóház pincéjénél álltak meg, ahová erőszakkal lerángatták az erősen vérző sértettet és a halálra rémült nőt. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval testszerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit, miközben vádlott társuk mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. A sértett élettársát kényszerítették, hogy végignézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, ahol volt élettársa lakott. Felébresztette a nőt és kérte, hogy segítsen eltüntetni a holttestet. Egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztő gödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről.

Az áldozat halála során az átlagosnál jóval meghaladó testi fájdalmat és lelki gyötrelmet szenvedett el.

A vádlottakat még aznap elfogták és előzetes letartóztatásba kerültek. Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!