Rendőrök kíséretében érkezett meg a Karib tengerről Budapestre…



Egy Lufthansa géppel érkezett Magyarországra Bróker Marcsi, a Kun Mediátor-ügyben körözött, és Közép-Amerikában elfogott, 20 milliárdos sikkasztással gyanúsított karcagi nő. Szerényen élt a trópusi búvóhelyén, most mégis lebukott.
A bróker Marcsiként elhíresült Dobrai Sándorné új hazájában is a bűn útjára lépett, ezért fogták el több mint másfél év bujkálás után, aki legalább nyolcszáz embert csapott be Karcagon és környékén piramisjátékkal.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője Belize-ben, a közép-amerikai tengerparti turistaparadicsomban húzta meg magát, a mexikói határ mellett. Azért bukott le, mert itt sem tudott nyugton maradni, és az anyagi nehézségek miatt ott folytatta, ahol itthon abbahagyta! Ezért sikkasztás gyanúja miatt vették őt őrizetbe Belize-ben.

A nemzetközi elfogatóparancsról korábban is tudtak a helyi hatóságok, de nem érdekelte őket. Ezért is menekült az egzotikus országba, mivel Belize és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény, így abban bízott, hogy békében éldegélhet.
De most már villámgyorsan kiadták a magyar hatóságoknak, és kedden megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan már rendőrök kísérték fogdába az álbrókert, de a szemtanúk szerint nem volt egyáltalán letörve.

Dobrainé szerény körülmények között éldegélt, hiába sikkasztott húszmilliárdot. A házát is bérelte, nem az övé volt. A hirtelen menekülésekor csak kevés pénzt, mindössze 4-5 millió forintot tudott magával vinni a nagy útra, ami elég kevés ehhez.
Közben azért havonta pénzt kapott valahonnan, amit egy helyi ügyvédi irodában vett fel, és fedezte a költségeit. De aztán ez elapadt, így komoly megélhetési gondjai voltak, ezért a korábbihoz hasonlóan próbált pénzt szerezni, amibe rövid idő alatt belebukott.

Karcagon örömmel fogadták, hogy Dobrainét elkapták, mert el voltak keseredve, hogy nem halad a nyomozás. Most abban bíznak, hogy rendeződhet az ügy, és elindul a kártalanítás. Persze ehhez az kellene, hogy a csaló beszéljen, és elmondja, hogy hol van a pénz.
Eddig senki nem jutott egyetlen fillérhez sem, pedig a hatóságok már lefoglalásokat végeztek194 millió forint értékben, de a károsultak ebből nem kapnak semmit, mert a Nemzeti Bank 500 millió forintra büntette a Kun-Mediátor Kft.-t az engedély nélkül végzett pénzügyi tevékenység miatt.

Belize egyébként csodás hely, egy apró ország Mexikó déli határánál, amit nem csak a nyaralók imádnak, hanem a vagyonukat eltitkoló vállalkozók is, mert igazi off­shore és adóparadicsom. Itt egyszerű a külföldieknek is céget alapítani, és mindent el lehet titkolni a saját országuk hatóságai elől.
A külföldi bűnözők is könnyen elbújhatnak itt, mert csak néhány országgal kötöttek kiadatási egyezményt.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!