Csak 4 összetevő kell hozzá és csokoládé a külsejére.Hozzávalók 28-30 db golyóhoz:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.
Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én hurkapálcát szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.

Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed. Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk, és az ünnephez illően elajándékozhatjuk. Hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk már, ha megtudjuk állni, hogy ne faljuk be egyszerre, mert annyira finom. Forrás

TIPP: Még különlegesebbé teheted, ha a frissen összegyúrt golyó nápolyi darabkákba, darált mogyoróba vagy egyéb ropogós dologba mártod, és csak utána megy a fagyasztóba.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!