Néha a sokat látott szakembert is elöntik az érzelmek...Néha a sokat látott szakembert is elöntik az érzelmek... Ilyen volt ez az eset is, amelyet egy szülész orvos osztott meg a közösségi oldalán:

'Orvosként segíteni szoktam a nőknek életük legnehezebb és legszebb pillanatában. Amikor a szülőszobában vagyunk, imádkozni szoktam Istenhez, hogy áldja meg az összes édesanyát.

Leírhatatlan a fájdalom, amin átmennek a szülés során, nem beszélve arról a 9 hónapról, amíg türelmesen viselik a terhességet. Mennyi nehézségen mennek keresztül, mire új életet adhatnak...

Ma sírnom kellett. Zokogott a lelkem is, mert elvesztettem egy nőt. Férjével 14 évig küzdöttek, hogy gyermekük születhessen. Mindet kipróbáltak, beleérve a mesterséges megtermékenyítést. A kitartásuknak köszönhetően a petefészek ciszták ellenére végül teherbe esett, és úgy tűnt, hogy minden rendben van. Éreztem, hogy Isten velünk van.

9 hónap múlva férjével rohantak a kórházba, és én mindent megtettem, hogy segítsek neki a szüléskor. Órákig tartott a vajúdás, a fájdalom pedig csak egyre erősödött. Úgy döntöttünk, hogy megcsászározzuk. Sajnos a nőt elvesztettem, de a baba túlélte. A halál előtti pillanatban karjába vette a kisbabát és elmosolyodott, majd így szolt: “Csodálatos Istenünk van”, aztán átadta lelkét a Teremtőnek.

Amikor a férjjel közöltem a szomorú hírt, a férfi elájult. Tragédia érte őt élete legboldogabb napján. Ma egy életet veszítettünk el azért, hogy egy másikat megmenthessünk. Mindenkit arra kérek, hogy tartsák tiszteletben a nőket, mert néha a halál völgyén mennek át azért, hogy új életet adhassanak. Férfiak! Tiszteljétek édesanyátokat, feleségeteket, nővéreteket!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!