Jobb lesz, ha mindenki biztonságos helyen tartózkodik!A legnagyobb fokozatú riasztást adta ki az OMSZ! A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében vasárnap akár 125-140 kilométeres széllökések is várhatók - írták a mai veszélyjelzésében.
A szolgálat vasárnapra a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére harmadfokú piros figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Az OMSZ azt is írta, hogy vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-déli irányban, ezért a délelőtti órákban viharos, akár 60-85 kilométeres széllökések is lehetnek, amik később többfelé 70-150 kilométeressé is erősödhetnek.
A kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők és záporok környezetében a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 kilométeres széllökések is előfordulhatnak, de a magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében már 125-140 kilométeres széllökések is lehetnek!

Mindenki legyen nagyon elővigyázatos!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!