Tényleg ez volt a szerencsétlenség oka?



A veronai balesetben elhunyt két buszsofőrtől sajnos már nem tudhatjuk meg mi történt, de a volt kollégáik tudni vélik, hogy mi okozhatta a tragédiát!
Minden kollégájuk egybehangzó véleménye szerint mindketten rutinos, tapasztalt, felelősségteljes, nagyon jó teherbírású, és a nehéz helyzetekben is jó döntéseket hozó, 25 éves munkatapasztalattal rendelkező sofőrök voltak, akikre sosem volt panasz, és jól bírták a strapát is. Ezért kicsi az esélye annak, hogy ők hibáztak a baleset során.

A kollégák szerint biztosan nem aludtak el, mert jól bírták a hosszú utakat is. Valószínűleg durrdefekt lehetett a baleset oka, amiért a sofőr elránthatta a kormányt, és nekiment a betonoszlopnak. A Körös Volánnál dolgozó korábbi kollégák is megerősítették ezt, és elmondták még azt is, V. János és K. Zoltán rendszeresen vezettek együtt hosszú külföldi utakon, de még soha nem volt problémájuk.
Sokak szerint a buszvezetők hiába váltják egymást a hosszabb utakon, a járművön nem tudják magukat rendesen kipihenni.

A két áldozat nem csak a munkában értette meg egymást, hanem a magánéletben is jó barátok voltak. Mindketten családos emberek, K. Zoltánt egy felnőtt, 23 éves lány gyászolja, és V. Jánosnak is van gyermeke.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a busz megfelelő állapotban volt, ezért még nem tudnak arra utaló jelet, hogy műszaki probléma okozta volna a tragédiát.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!