Ha dühöt táplálsz valaki iránt, azzal magadnak ártasz!Gondoltál már arra, hogy mennyi haragot, bánatot és mérget fecskendezel önmagadba azzal, ha dühöt táplálsz valaki iránt, és hosszú időn keresztül nem vagy képes megbocsátani neki? A harag megbetegít! Azzal ellentétben, hogy azt gondolod, a másik embert bünteted a sértődöttséged által, mégis inkább önmagadnak ártasz.

Van három nagyon fontos ember az életedben, akiknek meg kell bocsátanod, bármit is tettek!

1. Szülők

Függetlenül attól, hogy még élnek, vagy már nem, még ma el kell döntened, hogy megbocsátasz nekik mindazért, amit tettek vagy mondtak. Emelkedj fel a szenvedéseidből, és szabadítsd meg önmagad. Szüleid mindent megtettek érted, a legjobb tudásuk szerint cselekedtek. Akkor, abban a pillanatban ennyit tudtak tenni. Csak akkor tudsz egészséges felnőtt életét élni, ha megbocsátasz szüleidnek. 

2. Gyermeked

Feltételek nélkül bocsáss meg, ha úgy érzed, hogy valami rosszat tett ellened. A hibáinak egy része belőled fakadhat, ezért is kell átlépni a sérelmeiden. A gyermeked az, aki a legfontosabb az életedben. Ha vele szemben nem tudsz túllépni a sérelmeken, másokkal hogyan is tudnád ugyanezt megtenni?

3. Önmagad

Meg kell bocsátanod az összes ballépésedért, rossz mondatodért, vagy cselekedetért, amit valaha az életben elvétettél. Senki sem lehet tökéletes, mindenki tévedhet, ezért ne ostorozd magad egy életen át. A bánkódás és az önsajnálat nem visz semerre, ezekkel csak magadnak ártasz. Szüntesd meg a negatív érzéseidet önmagaddal szemben, és élj egy sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, tisztább életet.

Még valami:

Kivétel nélkül meg kell bocsátanod mindenkinek! Ha nem tudsz megbocsátani, és magadban hordozod a haragot, akkor ezzel egy jó nagy gödröt ásol a jövőbeli boldogságodnak. Nem kell egyetérts azzal a személlyel, aki megbántott, csupán bocsáss meg neki.

A megbocsátás egy önző cselekedet, nem sok köze van a másik személyhez, a te belső békédért kell megbocsátanod.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!