Ahhoz, hogy sikeres lehess az élet minden területén, 30 éves korodig meg kell tanulnod néhány igen fontos dolgot!



1. Válassz olyan munkát, amit szeretsz

Az iskolák elvégzése után sokszor az a legfontosabb, hogy egy jól fizető állást találj, azonban egy idő után jó, ha arra összpontosítasz, hogy szeresd is azt a munkát, amit épp csinálsz. Ne csak anyagilag, hanem lelkileg is legyen kielégítő.

2. Tanulj meg főzni

Tanuld meg azokat az alapvető élelmiszereket elkészíteni, amelyek számodra a kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítják. Ezentúl pedig kell legyen egy olyan kedvenc ételed, amelyet mindenkinél jobban el tudsz készíteni, és amelyről mindig te jutsz eszébe a barátaidnak. Kísérletezz, ne félj új hozzávalókat kipróbálni. A főzés mindig önbizalmat ad!

3. Értékeld az igaz barátokat

Fiatal korban sok barát, ismerős vesz körbe, de ezek közül csak igen kevesen vannak, akik jóban-rosszban kitartanak melletted. Kevés az olyan személy, akinek a vállán kisírhatod magad, aki meghallgat, ha valami problémád van, és aki együtt tud örülni veled. Becsüld meg azokat az embereket, akik évtizedek múlva is ott vannak melletted.

4. Ne avass be mindenkit a magánéleted részleteibe

Nem ajánlott mindenkinek elpletykálni a párod és a közted felmerülő problémákat, vannak a magánéletnek olyan részei, amelyek szent és sérthetetlenek. Ezeket ti ketten kell megoldjátok egymás között. Ha másképp nem megy, akkor fordulj szakemberhez, ő majd rávilágít a probléma igazi okára.

5. Állíts fel a fontossági sorrendet

Az egész élet csak a rohanásról szól, és mindig próbálsz minél több dolgot teljesíteni. A nap végén veszed észre, hogy nem is tudtál az igazán fontos dolgokra összpontosítani. Évek múlva a közös családi programokra, kirándulásokra fogsz visszaemlékezni, nem az irodában töltött túlórákról mesélsz majd a gyerekednek.

6. Tegyél félre pénzt a nyaralásra

Nem dolgozhatsz egész életedben csak azért, hogy minél több pénzed legyen félretéve, néha jutalmazd meg magad egy jó kis nyaralással. Hidd el, megéri pénzt kiadni egy élménydús vakációra, sokkal jobban feltölt, mint a fiókban tartogatott pénz.

7. Szerezz jogosítványt

A jogosítvány nagyon motiváló hatással lehet az egész életedre. Ha megszerezted a vezetői engedélyt, akkor elkezdhetsz gyűjteni egy autóra, és szép lassan tervezgetheted, hogy milyen helyszínekre szeretnél eljutni. Meglátod, az életed sokkal szabadabb lesz, ha tudsz vezetni.

8. Dolgozz még egy kis plusz jövedelemért

A munkádon kívül gondolkozz azon, hogy mi az a bevételi forrás, amivel egy kis plusz jövedelemre tudsz szert tenni. Ne vegye el túl sok szabadidődet, és ne kerüljön túl nagy erőfeszítésbe. Ez lehet akár egy saját cég, akár egy szabadúszó vállalkozás, próbálj egyszerre több lábon állni.

9. Költözz külön a szüleidtől

Biztos kényelmes a szüleiddel élni, hiszen minden nap meleg étel és tisztaság vár, de egy idő után felelősséget kell vállalnod az életedért, meg kell tanulnod önállóan intézni a dolgaidat.

10. Tanulj meg nyilvánosan beszélni

Sokan kényelmetlenül érzik magukat, ha a nyilvánosság előtt beszédet kell mondjanak, de próbáld meg legyőzni a félelmeidet, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor kell felszólalj. Egy sikeresen bemutatott projekt, egyenes út a győzelem felé.

11. Találd meg a saját stílusod

Ha megtaláltad a saját stílusod, elfelejtheted az örök problémát, hogy nem tudod, mit vegyél fel. Nem fogsz többé félig becsukott szemmel állni a tükör előtt, hanem bátran kihúzod magad, hiszen látod, hogy nagyon jól állnak neked azok a ruhaneműk, amiket viselsz.

12. Olvass klasszikus irodalmat

Engedj meg magadnak egy kis lustálkodást, és olvass minőségi könyveket. Gazdagodik a szókincsed, bővül a kulturális látószöged, sőt, az is megtörténhet, hogy teljesen más színben fogod látni a világot.

13. Figyelj oda a testedre

Fiatalabb korodban még bármit megehetsz, hiszen nem látszik meg rajtad, és nem rakódnak le olyan könnyen a plusz kilók, azonban, ahogy egyre inkább telik az idő, annál óvatosabbnak kell lenned. Ha nem akarsz már 50 éves korodban különböző betegségekkel küzdeni, akkor érdemes minél hamarabb elkezdeni sportolni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!