Élénk mozgás van a piacon- pillanatok alatt lecsapnak egy-egy jó lehetőségre!



Amint közzétették a felvételi ponthatárokat, szinte azonnal elindult az albérlet keresési mizéria. Már most látszik: idén ez nem lesz egyszerű!

Főleg, ha 40-80 négyzetméteres lakást keres valaki! Az ingatlan.com adatai szerint a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban július közepén 60-140 ezer forint között lehet lakást bérelni. Nem meglepő, hogy a fővárosi árak a legmagasabbak. Különösen az egyetemek környékén kérnek borsos árat. A Műszaki Egyetem, az ELTE vagy a Corvinus környékén 130-150 ezer forint a havi átlagos bérleti díj. Persze a külső kerületekben már 100 ezerért is van kiadó lakás, így sokan vállalják be a hosszabb utazást azért, hogy spóroljanak a havi bérleti díjon.

2015 nyarán ugrottak meg az ingatlanok eladási és bérbeadási árai. Az emelkedés még idén is kitart, bár már nem két számjegyű, de közel 8 %-os.

Az érintett budapesti lakások 140 ezer forintos átlagos bérleti díja a fővárosi átlagos nettó fizetés 64 százalékát jelenti. 

A nagy egyetemvárosok közül Miskolcon a legalacsonyabb, kb. 60 ezer forint az átlagos bérleti díj. Érdekes adat, hogy egyedül Győrben csökkentek az albérleti díjak tavaly óta. Pécsett viszont nagyot ugrott: 33 százalékkal nőttek az átlagos albérletárak.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG EZT MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!