A debreceni 77 éves nő nem hitt a szemének!



A 77 éves Nagy Sándorné karácsony után két nappal átment az egyik szomszédjához beszélgetni. Amikor hazaért, olyan látvány fogadta, ami csak a rémálmokban fordul elő: eltűnt a lakásának a teteje, a födém és szobájának hátsó fala. A körülbelül 30 négyzetméteres lakásból mindössze a picike előszoba és a konyha maradt viszonylag sértetlen, a többi immár törmelék, por a bútorokon, a használati tárgyakon. Az alig 40 kilós, tüdődaganattal küszködő, nehezen mozgó asszony állítja: egyik falszomszédja, akivel nagyon rossz viszonyban van, és annak barátja az ő tudta és hozzájárulása nélkül bontották le a lakást jó félig.

– Megkérdeztem tőlük, hogy mit csináltok ti itt? Erre azt mondta a szomszédom, lebontják, mert életveszélyes. Sírni kezdtem, szinte nem is tudtam magamról.

Elbeszélésük szerint az egész azzal kezdődött, hogy december 27-én a katasztrófavédelem két munkatársa megjelent Nagy Sándornénál. Körbenéztek, majd megállapították, hogy a nő lakása életveszélyes. Nekünk azt mondta, tudomása szerint a katasztrófavédelmet az említett szomszéd hívta ki, mondván, az asszony főfala előbb-utóbb rádől az ő háza hátsó részén húzódó gázvezetékre, ami komoly problémát okozhat.

- Alul tényleg ki volt dőlve kicsit a vályog, meg a plafon is repedezett. De nem most kezdődött, évtizedek alatt lett ilyen. A katasztrófavédelmisek azt mondták, hogy hagyjam el a házat, mert véletlen összerogy a ház… De nem tudok hová menni, mert csak 28 ezer forint a nyugdíjam, abból nem futja albérletre – panaszolta.

– Mindenem tönkretették, semmim nem maradt. Még ez a ruhát is, ami rajtam van, úgy kaptam. Csak a gyógyszereimet, meg egy kis fehérneműt tudtam kiszedni a romok alól – csuklott el Nagy Sándorné hangja.

A polgármesteri hivatal a Pallagi úti idősek házában adna helyet az óév utolsó napjaiban hajléktalanná vált kisnyugdíjasnak. Forrás: haon

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!