Az adóhatóság (NAV) közzétette, hogy a különböző megyékben mikor és hol tartanak ellenőrzéseket.



Az adóhatóság (NAV) közzétette, hogy a különböző megyékben mikor és hol tartanak ellenőrzéseket. A NAV vezetője be is jelentette: a hivatal honlapján ezentúl az úgynevezett adótraffipax segítségével követhetőek lesznek, hol jelennek meg biztosan az ellenőrök.

Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eheti ellenőrzésekről napi bontásban olvashatók információk. Más megyéről egyelőre nem találtunk ilyen információt, de hamarosan ez is elérhető lesz.

 Tállai András, a NAV vezetője az MTI-nek elmondta: a hivatal honlapján az úgynevezett adótraffipax jelzi ezentúl, hol kell számítani célirányos ellenőrzésekre. Megyéről-megyére követhető lesz, hogy hol jelennek meg biztosan az ellenőrök. Az ellenőrzések beharangozásával az adóhatóság támogatja és ezáltal ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve a törvényekből adódó negatív következményeket.

Az előre közzétett információknak - a NAV korábbi tapasztalatai alapján - megelőző hatásuk lesz, hiszen a korábban előre jelzett akciókban minimálisra csökkent a szabálytalanságon ért vállalkozások száma. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - hangsúlyozta Tállai András. Forrás

NAV kiemelten is ellenőrzi a gépjármű- és motorkerékpár-kereskedelmet,az ingatlan-bérbeadást, a személyszállítást, a csomagküldő szolgálatok működését és a masszőröket is. Ellenőrizni fogják hogy a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum emeléséhez kapcsolódnak-e visszaélések.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!