A felvétel után csak 28 évvel döbbent rá a készítője, hogy a dokumentumfilmen szereplő kecskepásztor nem más, mint a horvát csapatkapitány.



Röviddel az Anglia ellen hosszabbításban megnyert világbajnoki elődöntő után egy egészen hihetetlen videó kezdett keringeni Redditen Luka Modricról, a horvátok csapatkapitányáról:

  • a videó szerint a most 32 éves játékos ötévesen még kecskéket terelgetett a felbomlás előtti Jugoszlávia domboldalaiban, egészen pontosan a mai Horvátországban található Velebit-hegységben.

A videót Pavle Balenovic dokumentumfilmes rögzítette a BBC-nek, azt akarta bemutatni, milyen, amikor a hegyekben dolgozó pásztorok nyájából elragadnak egy-egy állatot a farkasok.

Az 1989, 1990 tájén rögzített felvétel után csak 28 évvel döbbent rá Balenovic, hogy a filmen szereplő ötéves kecskepásztor nem más, mint a horvát csapatkapitány Luka Modric.

A videó leírásában szót is ejt Modricról, illetve a családjáról, de lehet, hogy azt később adta hozzá a 2017-ben felföltött felvételhez, amiről egyébként azt írja, hogy Modric sosem látta, mert csak később jött rá, ki is a pásztorfiú.

A délszláv háború kitörése után Modric Zadarba menekült családjával, így megszakadt a rendező és Modricék között a kapcsolat, Balenovicnak pedig csak a filmet újranézve jutott eszébe, hogy ki is volt az ötéves fiú a kecskék között.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!