A dezodorokkal elnyomjuk ezt a nagyon fontos információt.



Testünk „illatát” a baktériumok okozzák. Az izzadság, melyet a testünk bizonyos területein található mirigyek termelnek szagmentesek, mindaddig, amíg a „rossz” baktériumok bomlasztó hatására kénes illatúak nem lesznek. A kén a magyarázata annak, hogy némely embernek hagyma vagy fokhagyma szaga van.

Még ha nem is vagyunk teljesen tudatában, de az illatoknak jelentős szerepe van az életünkben, hiszen ez alapján ismerjük fel családtagjainkat, választunk párt, ismerünk fel egy stressz helyzetet vagy egy veszélyt. A nők esetében a szaglás még kifinomultabb.

Testünk illatanyagokat bocsát ki különböző élethelyzetekben. Mivel a baktériumok befolyásolják a testszagot, jó, ha odafigyelünk ezekre a jelekre. A többnyire édeskés, gyümölcsös illat a diabétesz jelenlétére utalhat. A kellemetlen szájszag oka, hogy a szervezet nem tudja feldolgozni a méreganyagokat és azokat a szájon keresztül üríti ki.

Ha a vizelet erősen ammónia szagú, akkor az, húgyúti fertőzésre utalhat. A hal, a penészszag ugyanakkor bakteriális fertőzés eredménye lehet.

A szaglásunk tudat alatt befolyásolja emberi kapcsolatainkat, hiszen inkább keressük olyan emberek társaságát, akik egészséges „illatúak”.

A dezodorok használata szinte kötelező modern világunkban, és nem vesszük figyelembe, hogy mennyire káros hatással van a szervezetünkre. A bennük található alumíniumnak köztudottan rákkeltő hatása van, mégis napi szinten használjuk azokat. Ugyanakkor a dezodor elpusztítja szervezetünk önvédő képességét, hiszen a benne található anyagok károsak úgy a „rossz”, mint a „jó” baktériumokra.

Hogyan befolyásolhatjuk testünk illatát? Semmi nem javítja jobban a kellemetlen testszagot, mint az egészséges étkezés. Ha friss, organikus és zömében nyers élelmiszert fogyasztunk, kiűzve étrendünkből a cukrot és a finomított élelmiszereket, jót teszünk vele a „jó” baktériumok elszaporodásának, melyek a jó testszagért felelősek. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!