Komoly indulatok szabadultak el!



Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja, több évtizedes munkája elismeréseként részesült állami elismerésben.
Idén március 15-én Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Szabó Györgyöt, vagy ahogyan mindenki ismeri, a bükki füvesembert.
Boldogkői Zsolt, Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzorával átnézte a természetgyógyász javaslatait.
„Gyuri bácsi igen komoly betegségekre ajánl szereket a természet patikájából. Ha valaki venné a fáradtságot, és bejelentést tenne a hatóságoknál, igen jó eséllyel megállná a helyét a kuruzslás vádja” – mondta Boldogkői Zsolt.
A professzor szerint az a legnagyobb probléma, hogy „a gyógynövények igen nagy többségének valójában nincs gyógyító hatása.

A gyulladásgátló hatást emelném ki, mint ritka kivételt, ilyennel sok gyógynövény rendelkezik, például a kamilla”.
Boldogkői Zsolt úgy véli, a füvesember tevékenysége nem kitüntetést érdemel, hanem hatóságilag fel kellene lépni ellene.
Gyuri bácsi rajongói és követői szinte fellázadtak, és mindenki egy komoly gyógyszeripari összeesküvésről beszél. Szerintük ugyanis a bükki füvesembert egyszerűen el akarják hallgattatni azért, mert rálépett a gyógyszermaffia tyúkszemére. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!