A bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket és az áldozatok unokájának, gyerekének adják ki magukat, majd...Fodor Zsóka színésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség.

Az úgynevezett unokázós csalások ellen hívja fel a figyelmet a magyar rendőrség. Ennek közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket és az áldozatok unokájának, gyerekének adják ki magukat, majd arra kérik őket valamilyen ürüggyel, hogy pénzt küldjenek nekik.

A csaló azt állítja, hogy az unoka (gyermek) valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy tartozása van), és sürgősen pénzre van szüksége. Mivel közvetlen találkozáskor könnyen kiderülne, hogy nem ő az unoka, akadályoztatására hivatkozva valakit elküld a pénzért, esetleg ékszerekért, írja a police.hu.

A csalók általában telefonkönyv alapján, találomra hívják fel a potenciális célpontokat, de az is előfordul, hogy előzetesen a kiszemelt áldozat lakókörnyezetében puhatolóznak, vagy a közösségi oldalakon megadott információkat felhasználva teszik hihetőbbé történetüket.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!