7 alapelvet rögzített, amivel megelőzhető lenne a betegeskedés. Te mennyit tudnál betartani?Nicolai Amosov, a világ egyik leghíresebb sebésze volt. Noha hosszú ideig betegeskedett, mégis nagyon szép kort ért meg, a saját maga által kidolgozott étrendjének köszönhetően. Az alábbiakban az Ő gondolatait osztjuk meg!

1. Ne várd el, hogy az orvosok gyógyítsanak meg!

Az orvosok életet mentenek, betegségeket gyógyítanak, de ők csak a kezdeti állapotodhoz vezetnek vissza téged, és attól kezdve minden tőled függ. Nem szabad alábecsülnünk a gyógyászat hatalmát, de nem lenne igazságos, ha kizárólag csak erre hagyatkozzunk. Célszerű önállóan kezünkbe venni saját sorsunkat és egészségünket.

 

2. Te vagy a felelős az egészségedért!

Az orvosok meggyógyíthatnak egy betegséget, de mi magunk vagyunk a felelősök a saját egészségünkért!

Az egészség nem más, mint a testünk tartalék energiája. Szükségünk van rá, hogy biztosítva lehessen általa a test és a lélek optimális működése. Az egészség nélkülözhetetlen életünk minden területén, a jó immunrendszertől kezdve, a mindennapi életünk minőségének javításáig.

3. Mindenki tudja, mit jelent betegnek lenni!

Egy betegség megakadályozhat bennünket, hogy felhőtlenül boldogok lehessünk Általában ezt külső tényezők vagy gén alapú hajlam határozza meg. Néhány kisebb betegséget lehetetlen elkerülni, de ajánlatos mindent megtenni, hogy ne váljunk súlyosabb betegségek áldozatává. Ezek elsősorban egy nem megfelelő életmód miatt jelennek meg életünkben.

4. Egészséges életmódot kell követnünk!

Elsősorban olyan termékeket kell fogyasztanunk, amelyek minimális mennyiségű zsírt tartalmaznak, valamint legalább 300 gramm gyümölcsöt és zöldséget naponta. Rendszeresen kell mozogni, különösen, ha passzív módon töltjük az időt a munkahelyen. Ajánlott e tekintetben a napi egy óra, vagy legalább 20-30 percnyi tornászás. Végül a legfontosabb dolog az, hogy megtanuljuk ellenőrizni saját pszichénket. Ha úgy érezzük, hogy túlteng bennünk az adrenalin, intenzív testmozgással csökkenthetjük annak mennyiségét.

5. Miért betegszenek meg olyan gyakran az emberek?

Ha egészséges életmódot követnénk, a betegek aránya sokkal alacsonyabb lenne. De kevés embernek van elég akarata ahhoz, hogy egy adott étrendet kövessen.

 

6. A világon elég nagy a hozzá nem értő orvosok száma!

Vannak olyan orvosok, akik nem tudnak egy helyes diagnózist felállítani, anélkül, hogy ne kellene konzultáljanak náluk kompetensebb orvosokkal, vagy szakkönyveket olvassanak. Ezekkel az orvosokkal az a probléma, hogy nem képesek fejlődni saját területükön, és napi munkájukat is többnyire sikerélmények hiányában végzik. Másrészt vannak bizonyos előítéletek is a gyógyászatban. Az orvostudomány különböző területein felmerülő téves értelmezések miatt, sok olyan hamis információ terjedt el, amelynek áldozataivá válnak úgy az orvosok, mint a beteg. Például létezik a mítosz, miszerint napjainkban a rákos betegek száma láthatóan megnőtt, de ez nem igaz. Sőt a gyomorrákban szenvedők száma még csökkenést is mutat.

7. Keressünk egy olyan orvost, akiben teljes mértékben megbízunk!

Bízzunk az orvosunk által javasolt kezelésekben és ne essünk pánikba, ha azt mondja, hogy esetleg nem indokolt. Ne váljunk gyógyszerfüggőkké és az állandó konzultációk függőivé. Becsüljük meg egészségünket és ne váljunk hipochonderekké.

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!