A doboz dugig volt pénzzel. Amikor a férfi megtudta, hogy miből van ez a kisebb vagyon, nem tudta, hogy sírjon, vagy nevessen....



A férj és a feleség már 60 éves házasok voltak. Mindent megosztottak egymással. Semmilyen titkuk nem volt egymás előtt, csak az, hogy a feleségnek volt egy cipős doboza a szekrény tetején. Azt mondta a férjének, ezt ne nyissa ki és ne is kérdezősködjön róla.
A férj nem foglalkozott ezzel a dobozzal. De egy nap a felesége nagyon beteg lett és az orvos azt mondta, már nem fog felépülni.

Egy idő után a feleség úgy gondolta, itt az ideje, hogy férje megtudja mi van a dobozban. Mikor kinyitotta, két horgolt baba volt benne és 500 000 svéd korona. A férj megkérdezte, mit jelent ez.

“Mikor összeházasodtunk, azt mondta nekem a nagymamám: A jó házasság titka az, hogy ne veszekedjünk. Azt mondta, ha bármikor mérges vagyok rád, akkor maradjak csendben és horgoljak egy babát.”

Az idős férfit annyira meghatotta ez a történet. A dobozban ugyanis csak két baba volt. Tehát amíg együtt voltak, a hatvan év alatt csak kétszer volt rá mérges. Rettenetesen örült ennek. ” Édesem, ezt értem. De mi itt ez a rengeteg pénz? – kérdezte.”

“Az a pénz, amit a babák eladásával kerestem!”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!