Szájvízként ismerjük, de a lábápolásnál is jól jön.



A Listerine-t eredetileg sebészeti fertőtlenítőszerként fejlesztették ki, de az évek során bebizonyosodott, hogy számos egyéb felhasználási módja is lehetséges. Például, ha sok gondod van a lábaddal, sokat segíthet a szájvízben való áztatás.

 

Bemutatjuk, hogy készítheted el a lábfürdőt, és milyen jótékony hatásai lehetnek.

 

1. Megakadályozza a fertőzéseket

Fontos megjegyezni, hogy a Listerine inkább a fertőzések megelőzésére lett kidolgozva, nem pedig azok kezelésére. Ezért a benne található illóolajok természetes gombaölők, amelyek segíthetnek enyhébb körömgomba vagy atlétaláb (ami szintén egy gombás megbetegedés) esetén.

2. Fájdalomcsillapítás

Segíthet mind a lábak pihentetésében, mind a fájdalom enyhítésében. A Listerine-nel készült lábfürdő különösen hatékony lehet a benne található metil-szalicilátnak köszönhetően, amelynek kémiai összetétele az aszpirinhez hasonló. Egy tanulmány szerint ez a lábfürdő különösen hatékony lehet az izomfájdalom enyhítésében.

3. Bőrkeményedések

A bőrkeményedéseket többnyire szalicilsavval kezelik. De a Listerine-ben található metil-szalicilát is megfelel a célnak.

A Listerine-nel készült lábfürdő nem javasolt mindenkinek

Noha ez a lábfürdő segíthet tisztán, puhán és egészségesen tartani a lábat, mégis vannak emberek, akiknek inkább kerülniük kell ezt a módszert.

• Ellenőrizd az összetevők listáját, amelyek közt szerepel többek közt az eukaliptusz, a mentol és a timol, és győződj meg róla, hogy ezek egyikére sem vagy allergiás. Azok, akiknek különösen érzékeny a bőre, szintén óvatosnak kell lenniük ezzel a fürdővel.

• Azoknak, akiknek nyílt seb van a lábán, szintén nem tanácsos ezt a fürdőt alkalmazniuk.

• Kisgyerekeknél sem alkalmazható, a Reye-szindróma kialakulásának veszélye miatt, amit az egyes szájvizekben található szalicilátok válthatnak ki.

• Minden esetben konzultálj orvossal, hogy meggyőződj róla, alkalmas-e számodra a lábfürdős kezelés.

Így készítsd el a Listerine-s lábfürdőt

• Először is keress egy megfelelő méretű mosdótálat.

• Töltsd meg a mosdótálat egy oldattal, ami 2 rész Listerin-ből és 2 rész meleg vízből áll. A vizet fehérborecettel is helyettesítheted.

• Áztasd a lábadat ebben az oldatban körülbelül 45 percig - 1 óráig.

• Folytasd az áztatást minden nap, amíg el nem éred a kívánt eredményt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!