Most már ezt is megtudhattuk.



Orbán Viktor beszédet mondott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, ahol mondandójának lényege az volt, hogy a kommunista bűnökért Nyugat-Európát terheli a felelősség…
Mindez jól illeszkedik Orbán utóbbi években kialakuló és meglepő Nyugat-ellenességébe.

Orbán szerint ma már nem szokás emlegetni, hogy a zsarnokságokhoz vezető gondolatok a XX. században „nyugati anyagból pattantak ki”.
„A kommunzimus, akár csak a nemzetiszocializmus a Nyugat szellemi termékeként látta meg a napvilágot. Nem Moszkvában, nem Kambodzsában és nem is Havannában találtak ki, hanem tőlünk nyugatra, Európából burjánzott szét a fél világra" – mondta.
Mindeközben a Nyugatnak a kommunizmus megmaradt színtiszta elméletnek, kéretlen világboldogítók bizsergető szellemi izgalmának. – tette hozzá a kormányfő, aki ma is értetlenül áll azelőtt, hogy „a magukat haladó gondolkodóknak tartó nyugati értelmiségiek hogyan dicsérhették lelkesedve a népirtó kommunista diktatúrákat?”

A miniszterelnök szerint a kommunizmus bűneit Nyugaton ma is sokan mentegetik, és az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni. Orbán úgy látja, hogy a nácizmus bűnei felett a II. világháború után egyértelmű ítéletet mondtak, de ez nem történt meg a Szovjetunió szétesése után a kommunizmussal.
Orbán szerint az új generáció szerencsére már nem tudja, milyen diktatúrában élni, de meg kell tanítani nekik, hogy a szabadság nem magától van, hanem folyamatosan meg kell küzdeni érte.

Apropó, George Orwell Állatfarmját olvasták vagy látták már? Ha még nem, ITT MEGTEHETIK!

Vagy nézzék meg alább a rajzfilm változatát! Nagyon hasznos, és talán kötelezővé is kellene tenni, elkerülendő a történelem sajnálatos és végzetes ismétlődéseit…

És végül a kitartóbbaknak ajánljuk, hogy ezt is olvassák el, vagy nézzék meg lentebb újra azt a fránya, lassan már feledébe merülő beszédet!

Részlet Orbán Viktor Nagy Imre újratemetési, 1989. június 16-i beszédéből – KOMMENTÁLVA!

Mi azokat az államférfiakat tiszteljük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik hogy ezt megtehessék, képes leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával.
(Egyetértünk, mi is azokat az államférfiakat tiszteljük, azt már nem annyira, aki korábban ezt mondta, most pedig tisztára szeretné mosni és más színben feltüntetni a kommunizmust...)

Mind a mai napig 1956 volt az utolsó esély arra, hogy nemzetünk a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen. Vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítenek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből megpróbálunk kiutat találni.
(Ezzel is egyetértünk, de akkor meg most miért az ázsiai diktatúrákhoz igazodva igyekszünk újra a zsákutcába?)

Értetlenül állunk azelőtt, hogy a forradalmat és annak miniszterelnökét nemrég még kórusban gyalázók ma váratlanul ráébrednek, hogy ők Nagy Imre reformpolitikájának folytatói.
(Hát éppen ez az, mi is értetlenül állunk azelőtt, hogy nem rég az oroszokat még folyamatosan gyaláztad, és azért harcoltál, hogy távozzanak a hazánkból, ma viszont már azt sem tudod, hogy mivel kedveskedj nekik, és Putyin kegyeit elvtelenül keresve szolgáltatod ki teljesen az országot!)

Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a kommunista diktatúrának, ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak. Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről. Ha van bennünk elég mersz, hogy mindezt akarjuk, akkor, de csak akkor beteljesíthetjük forradalmunk akaratát.
Mindehhez csak egy dolgot tudunk hozzáfűzni: NO COMMENT!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!