Tanuljunk a japán nőktől: csak 3 %-os az elhízás, és az átlagéletkoruk jóval 80 felett van.A japán nők nem túlsúlyosak 40 év fölött, és nem is öregszenek olyan hamar, mint például az európaiak. Tehát minden okunk megvan arra, hogy „lemásoljuk” legalább egy részét a táplálkozási szokásaiknak, és megtanuljunk egészségesen élni. Ha ezt megtesszük, sokkal energikusabbak leszünk, szépen fogunk megöregedni, és hosszabb lesz az életünk.

Japánban a nőknél az elhízás aránya mindössze 2,9 százalékos (az amerikai 35 százalékhoz képest), az átlagéletkor pedig 85 évre tehető

A 3 NAPOS JAPÁN DIÉTA

Amennyiben mindössze 3 kilótól szabadulnál meg 3 nap alatt, akkor belevághatsz ebbe a rövidtávú fogyókúrába. Bár a gyors súlyvesztés nem ajánlott, mivel fennáll a jojo effektus, ez a rizs-alapú étkezési rend egyáltalán nem fenyegeti az egészségedet.

A kúra első napja Rizsnap. Főzz meg 250 gramm rizst, ha lehet feketét, vöröset vagy barnát. Az lenne a legjobb, ha só nélkül főznéd, fogyasztanád, és semmi mást nem eszel ezen kívül.

A második nap a Hal napja. Ekkor kizárólag halat fogyassz némi citrommal. 500 gramm halhús megengedett, grillen vagy sütőben megkészítve, köret és só nélkül, magában.

A harmadik nap újra Rizsnap, pontosan úgy, mint az első napon. 

Ahhoz, hogy ne szedd vissza a következő napokban azt, amit eddig leadtál, érdemes a továbbiakban is egészségesen és természetesen étkezned. Kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyit elégetsz, és mozogj.

A japán életmód sok táplálkozási szakértőnek adott ihletet, éppen ezért többféle verziója ismert. Kötelező a napi 2 liter víz fogyasztása. Az étkezések között csak vizet, teát vagy kávét ihatsz. Itt nem létezik tízórai, uzsonna, nasi vagy falatozás. És ha lehet, ints búcsút az alábbiaknak: alkohol, fehér kenyér, lisztes termékek, cukor, só. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!