A legerősebb házilag is elkészíthető tisztítószer, ami a legpiszkosabb sütővel is elbánik!A tűzhely kitakarítását általában mindenki gyűlöli, hiszen ez a legmakacsabban szennyezett konyhai terület, amit azért időnként tisztává kell varázsolni. Bemutatunk egy nagyon hasznos környezetkímélő módszert, aminek a végeredménye egy csillogó sütő lesz.

A két lépésből álló művelethez szükségünk lesz, egy törülközőre vagy törlőkendőre, egy kisebb tálra, ecetre, vízre, valamilyen szórófejes flakonra, és végül szódabikarbónára.
A tűzhelyből szedjük ki a rácsokat, és az edénybe tegyünk pár evőkanál szódabikarbónát. Ehhez annyi vizet adjunk, amíg pasztaszerű állaga nem lesz, mert így súrolószerként tudjuk használni.

Ezzel a pasztaszerű krémmel alaposan kenjük be az egész sütőt, amíg a fehéres keverék a zsíros szennyeződés hatására barna színű nem lesz. Legjobb, ha hagyjuk éjszakára, hogy a szódabikarbóna jobban kifejthesse tisztító hatását.
Másnap egy nedves ronggyal vagy törlőkendővel sikáljuk le a szódabikarbónás réteget, amennyire csak tudjuk.
A szórófejes flakonba töltsünk ecetet, és ezzel fújjuk le a tűzhelyet, és a törlőkendővel ezután alaposan töröljük ki a sütőt. Tegyük vissza a rácsokat, és fűtsük fel negyedórára, amíg az egész ki nem szárad.

Ugyanígy tisztíthatjuk meg a zsíros, poros ablakokat is! A szódabikarbónás pasztát fel kell kenni, majd félóráig rajta hagyni, aztán ecetes törlőkendővel, utána pedig újságpapírral töröljük le.

Arra kérjük ossza meg a cikket, hogy mások is láthassák!
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!