Nem is a saját rokon életéről döntöttek!



Elképesztő történetről számolt be egy 48 éves nő, Shirell Powell. A New York-i St Barnabas Kórházban még tavaly júliusban lekapcsoltatott az életben tartó gépekről egy 40 éves férfit, mert azt hitte, hogy az öccse.

A nőt július 1-jén hívták a kórházból, hogy testvére, a 40 éves Frederick Williams bekerült hozzájuk. Valószínűleg túladagolás miatt esett kómába.

Lélegeztetőgépen volt, a nyakán merevítő, az egész arca el volt takarva. Meg kicsit fel is volt püffedve. Fel sem merült bennem, hogy nem az öcsém, nem tűnt nagyon másnak - nyilatkozta a kétségbeesett nő.

Kilenc napig virrasztott az egész család - köztük a beteg két lánya - a betegágy mellett, azután az orvosok megállapították az agyhalált. A család meghozta a nehéz döntést, és lekapcsoltatták a férfit a gépekről.

Csak a boncolásnál derült ki a döbbenetes csere: a halott nem a nő öccse, hanem egy azonos korú, majdnem azonos nevű (Freddy Clarence Williams) páciens volt.

Sajnos a véletlen is közrejátszott a dologban: a nő igazi öccsét július 1-jén letartóztatták testi sértésért, és néhány napig nem kereste a kapcsolatot a családjával. Ezért téveszthették össze a gépekre kapcsolt másik férfival.

Shirell Powell most perel: azt mondja, a kórház hibázott, és óriási lelki károkat okoztak neki és a családjának. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!