Sőt: azt hisszük, hogy egészségesek!



Életünk akörül forog, amit eszünk. Az étel fontos, hisz az adja az energiát a mindennapokhoz. Az étel finom - örömmel fogyasztunk egy finom ennivalót - és még jobb, ha ezt jó társaságban tehetjük.

Ám az étel lehet az ellenségünk is: hizlaló, megterhelős, sőt egészségtelen és veszélyes. Ez utóbbiak közül íme 6, amit rendszeresen fogyasztunk, pedig csakis rossz hatással vannak ránk:

MARGARIN
A margarin a magas transzzsírtartalma miatt került a listára, amely sok esetben összekapcsolható a szívbetegségekkel. A szívrohamon kívül más káros következmények is kapcsolódhatnak hozzá. Például a szoptatásnál: valójában a margarinban található transz-zsírok rontják az újszülöttnek adott tej minőségét, ráadásul növelik az inzulinszintet is, amely még egy kis adag elfogyasztásával is növekszik. A margaringyártás pontos technológiai paraméterei nem ismertek, mivel ez gyártási titok, de ismertek azok a kémiai reakciók és eljárások, amelyek a margarin gyártásának alapját képezik. (

SZÉNSAVAS ÜDÍTŐK
A szénsavas víz, az aroma- és édesítőszerek a világ minden táján népszerű italok 3 fő alkotóeleme. Ráadásul számos más adalékanyag is átalakítja ezeket a löttyöket a víz ártatlan alternatívájából igazán veszélyesre. A nagy mennyiségű felesleges cukrot, például a fruktózt, a máj glükózzá alakítja, majd a test zsírként tárolja azt. 

ENERGIA ITALOK
Az energiaitalok többsége olyan „energiakeverékeket” tartalmaz, mint a koffein, taurin, guarana, B-vitaminok és glükuronolakton, olyan mennyiségben, amely nem biztos, hogy több ital fogyasztása esetén biztonságos. Ezen adalékanyagok kombinációja káros, ha nagy adagokban alkalmazzák, olyan hatásokkal, amelyek sok más illegális kábítószer, a dohányzás és az alkoholfogyasztás hatásaihoz hasonlóak.

GYÜMÖLCSLEVEK
A gyümölcslevek még a 100% gyümölcs eredetű címkével sem olyan egészségesek, mint azt a reklámszabályozás lehetővé teszi. A gyümölcs sajtolása után az élelmiszer- és italgyártók általában egy éven keresztül tömeges oxigénmentesített tartályokban tárolják a levet, mielőtt azt csomagolnák. Ez a folyamat majdnem teljesen ízteleníti a leveket. Szóval, honnan is származik az íz? Nos, a második lépésben hozzáadott aromacsomagok teszik őket olyan ízletessé.

TONHAL
A tonhalfogyasztás problémája nem mindig létezett, ám az óceánok szennyezettségének növekedésével az lett. A tonhal nagy mennyiségű higanyt szív fel, amely – miután a test feldolgozta – áthalad a vesénken, eljut az agyunkba és más lágy szövetekbe. 

FELDOLGOZOTT HÚSOK
Különböző típusú élelmiszerekről van szó, például hot-dogok, a szalonna, kolbászok, sonka vagy szalámi, füstölt húsok. A feldolgozott húsok általában hozzájárulnak a magas vérnyomáshoz és más, még súlyosabb egészségügyi problémákhoz. Fogyasztásuk negatív következményei a húsok feldolgozásánál alkalmazott magas hőmérsékletekből származnak, amelyek később karcinogén nitrozamineket képeznek.

GABONAPELYHEK
A reggeli gabonapelyhek sok polcot kitöltenek minden szupermarketben. A nap első étkezésének egyik kedvenc étele, mivel egyszerű és finom. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek a termékek tele vannak  genetikailag módosított organizmusokkal, amelyek befolyásolják immunrendszerünket. 

SÜLTKRUMPLI
A hasábburgonyát általában mélysütött hidrogénezett növényi olajokban készítik, amelyeket gyakran újramelegítenek, ami viszont  többszörösen telítetlen zsírok károsodását okozza. A mélysütésre használt olajok egyértelműen károsak az egészségre, mert túlságosan gazdagok a transz-zsírokban!

 LEVESKOCKA
Az üzletben vásárolt leveskockák tele vannak mesterséges összetevőkkel, ráadásul magas a sótartalmuk is. Különösen a cukorbetegségben szenvedő emberek vannak kitéve a magas vérnyomásnak, ami kiszolgáltatottabbá teszi őket a szív- és vesebetegségekkel szemben. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!