A lélektárs az, akire minden ember vágyik, ezért is szakítunk és lépünk egyik kapcsolatból a másikba, míg megleljük.

A lélektárs az a különleges személy, aki egy húron pendül veled – vele minden természetesnek tűnik, pontosan úgy értelmezi a szavaidat, ahogy kell, mellette teljes mértékben önmagad lehetsz.

Vannak olyan szerencsések, akiknek viszonylag hamar sikerül összekapcsolódni a lélektársával. A legtöbben viszont általában beérjük kevesebbel. Megelégszünk a kényelemmel, a társasággal, a pénzzel és a testi intimitással. De nem tudunk sokáig hazudni önmagunknak: az elégedetlenség és a frusztráció mindig ott fog motoszkálni bennünk, amiért érezzük, hogy lemaradunk valami nagyszerűről. Ezért megint belevetjük magunkat a keresésbe, de általában ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra.

Nehezen vesszük észre, hogy ugyanazokat a dolgokat csináljuk, miközben azt reméljük, hogy ezúttal már eredményhez vezetnek bennünket. Ahhoz, hogy ez valóban működjön, ki kell takarítanod magadból a múltbeli rendetlenséget, hogy helyet kapjon a tisztaság, ami által magadhoz vonzhatod a lélektársad. Csak akkor állsz készen a találkozásra, ha te magaddal teljesen elégedett vagy.

Íme 7 apró jele annak, hogy megtaláltad a lélektársad

1. Lelki kapcsolatotok van
Ez az első számú prioritás. Egyszerűen csak tudod, hogy ő az, és ez a tudás a lelked egy mélyebb, megmagyarázhatatlan részéből származik. Ez nem növekszik benned. Nincsenek kérdések ezzel kapcsolatban. Csak tudod, és ő is tudja. Olyan érzés, mintha találkoztál volna a rég elveszett másik éneddel, és a kapcsolat úgy illik hozzád, mint egy rád szabott ruha. Azon fogsz tűnődni, hogy mi ütött beléd, mi történik veled. 

2. Jól működő kommunikáció
Ha létrejött a lélekkapcsolat, a következő lépés a kommunikáció. Egy erős kapcsolat erős kommunikáción nyugszik. A lélektársak között ez nem szokott gondot okozni. Olyan természetes őszinteséggel nyíltok meg egymásnak, ami kezdetben meglepő lehet, hosszútávon pedig már alap. De sose vedd készpénznek azt, hogy a lélektársad majd anélkül is tudni fogja, mit akarsz vagy mire gondolsz, ha nagyokat hallgatsz. Nem. Bár a lelketek összetartozik, és ez egy mélyen gyökerező lélekismeret, egyikőtök sem gondolatolvasó. Kommunikálj vele bátran, mert érteni fogja.

3. Mindketten stabil személyiségek vagytok
A lélektárs-kapcsolatban az a szép, hogy miközben egyek vagytok, külön-külön is szilárd lábakon álltok. Mindketten biztosak vagytok abban, kik vagytok, nem pedig abban, hogy kivé tehetitek a másikat. A lélektársak magabiztosak, magas az önbizalmuk, tisztában vannak az értékeikkel és a hiányosságaikkal, megbékéltek a múltbeli történeteikkel, és újjáépítették magukat a lelkük teljes biztonságára. Lelkükben megalapozottak.

4. Nyitottak vagytok egymásra
Emberi voltunk legkényesebb pontja a sebezhetőségünk, ezért nagyon nehezen vetjük le magunkról ezt a páncélt. Bezárkózunk, főleg ha már megégettük párszor magunkat, mert félünk attól, hogy ez újra megtörténik. A lélektársak ezen a szinten már túljutottak: nincs bennük félelem, meggyógyultak, és készen állnak arra, hogy sebezhetőek legyenek egymással. Amíg kételyeid vannak, addig ez nem fog működni! De ha sikerült begyógyítanod a sebeidet, a kitárulkozás erőfeszítés nélkül fog jönni. Neki meg mered mutatni a lecsupaszított önmagad, mert a lelked tudja, hogy a helyeden vagy.

5. Elköteleződtök egymás mellett
Ez egyáltalán nem jelent gyűrűt, házasságot, esküvőt, fogadalomtételt. Az elkötelezettség ennél sokkal mélyebb: azt jelenti, hogy együtt vagytok ebben a dologban. Nem számít, mi történik az út során, a végére egyként juttok el. Azért oldjátok meg a dolgokat, mert együtt sokkal jobbak vagytok, mint egyedül. Nem kell harcolni érte, mert ez a fajta elköteleződés mélyről fakadó szereteten alapul, és ezen semmi sem változtathat.

6. Mindketten egészek vagytok
Ez az, amikor megérted, ki vagy, miért vagy, hogy senki más nem tehet semmit azért, hogy jobb emberré válj; amikor teljes felelősséget vállalsz a hibáidért, a tetteidért, a döntéseidért és mindenért, ami az élettel jár; amikor tudod, hogy te magad vagy a teremtőd, és te teszed olyanná az életedet, amilyen. A lélektársak nem azt várják, hogy a másik tegye őket egésszé – pontosan tudják, hogy semmi nincs ezen a világon, amit nekik kell megtenniük azért, hogy a másik kiteljesedjen. Számukra úgy vagy tökéletes, ahogy vagy, boldogok azzal, aki vagy, semmit nem változtatnának rajtad, mint ahogyan nem hiányolnak benned semmit sem.

7. Mindketten stabilak vagytok
A lélektársak összhangban állnak önmagukkal – spirituálisan, mentálisan, érzelmileg és fizikailag is. Ha egyensúlyban vannak, biztosan képesek egyensúlyt teremteni maguk körül anélkül, hogy erőltetnék, manipulálnának, vádolnának vagy a hibát keresnék. Ehhez viszont meg kell érjenek, egyénként (és ennek semmi köze az életkorhoz). Azt jelenti, hogy megtaláltad önmagad és kapcsolódtál lényed forrásához. Egy érzelmileg stabil személy nyugalmat hoz a légkörbe, és stabilizálja a dolgokat, még azokat is, amelyek látszólag rossz irányba mennek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!