Generációról generációra szállt tovább a kipróbált népi bölcsesség.Horzsolódás, vízhólyag  - Ha egy esés következtében lehorzsolódik a térded, a könyököd, vagy feltörte a lábadat a cipő, és vízhólyag lett rajta, tedd rá a tojás héjának belső hártyáját.

Zeller a rossz leheletre - A rossz lehelet könnyen megszüntethető, ha időnként elrágcsálsz egy-egy kisebb darab zellerszárat

Kövirózsa leve fülfájás ellen -  Egy kisebb vattadarabra csepegtessünk 3-4 cseppet a kövirózsa pozsgás levelének nedvéből, és tedd a fülbe. Fájdalomcsillapító és antibakteriális hatású.

Csalán hajhullás ellen -  Forralj fel egy csésze vizet, majd adj hozzá 2 teáskanál szárított csalánt. Fedd le, hagyd tíz percig állni, majd szűrd le. A keletkezett lével öblítsd le a hajad. A nedves hajra tekerj törölközőt,és hagyd rajta min. 10 percig, hogy minél jobban hatni tudjon a csalános főzet..

Szódabikarbóna húgyúti fertőzésekre - Egy pohár vízben keverj egy teáskanál szódabikarbónát, és idd meg. Nagyanyáink szerint ez a legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a húgyúti fertőzést okozó kórokozóktól.

Szárított sárgabarack emésztési zavarok esetén - Étkezés után 2-3 szem szárított sárgabarackot kell megenni. Ez nagyon jó hatással van az emésztési problémákra, magas rosttartalma miatt pedig megakadályozza a puffadást is.

Burgonya vagy vöröshagyma a csípések ellen - Ha megcsípett egy pók vagy egy szúnyog, dörzsöld be a csípést egy szelet nyers burgonyával, vagy egy szelet vöröshagymával. Az a legjobb, ha rá tudod kötözni és addig ott hagyod, amíg el nem műlik a fájdalom vagy a viszketés.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!