A stílustanácsadók szerint ezek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetünk önmagunk kárára.



A személyiségünkhöz találó színek, a hajunk hossza és még néhány öltözködési praktika sokat segíthet rajtunk, hogy akár 10 évvel fiatalabbnak vagy 10 kilóval kevesebbnek tűnjünk.

A stílustanácsadók szerint ezek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetünk önmagunk kárára.

1. A fekete szín túlzott használata

A fekete önmagában egy elegáns szín, tele stílussal és általában jól is passzol mindenhez. Ezt nem is vitatja senki, viszont az idő múlásával, bőrünk egyre világosabb lesz és a túl sok fekete ruhadarab erős kontrasztot eredményez. Ennek következtében egyre jobban kitűnnek majd a bőr egyenetlenségei, valamint a ráncok. Ha festésre szorul a hajunk, igyekezzünk valami világosabb barna színt választani és ruhatárunkat is a vidámabb színek jellemezzék, és ez által máris legalább 5 évvel fiatalabbnak tűnhetünk.

2. A nem megfelelő méretű ruhadarabok viselése

Ha testünk hiányosságait nagyobb ruhamérettel próbáljuk leplezni, akkor bizony hibát követünk el. A nagyobb ruhadarabokban még kövérebbnek tűnhetünk.

3. Előnytelen a hosszú szoknyák viselése

A túl hosszú szoknyák viselése sem oldja meg a problémánkat. Igyekezzünk térdközépig érő ruhadarabokat választani, melyek sokkal jobban mutatnak és fiatalosabb hatást is keltenek.

4. Fontos a megfelelő szemüveg kiválasztása

Egy nő számára nagyon fontos az arcának a kinézete és ebbe beletartozik az arcformának megfelelő szemüveg kiválasztása is. Ezért ha állandó jelleggel kell viselnünk, akkor ne essen a választás az első kezünkbe kerülő keretre, hanem fontoljuk meg és válasszunk az arcformánkhoz és személyiségünkhöz illő szemüvegkeretet.

5. Csak a saját stílusunknak megfelelő dolgokat viseljünk

Egy rikító színű ruhadarab viselése nem biztos, hogy jó ötlet, még akkor sem, ha pont ez a divat. Igyekezzünk olyan kiegészítőket vásárolni, melyek megfelelnek korunknak és stílusunknak, és ez is elég lehet ahhoz, hogy „trendik” legyünk.

6. Válasszunk megfelelő sarokmagasságú cipőt

Bár a magas sarok divat, nem biztos, hogy jól áll nekünk egy bizonyos idő után, különösen, ha még néhány plusz kilóval is rendelkezünk.

7. Sálak, kendők

Ezek a kiegészítők nagyon elegánsak lehetnek, viszont legyünk kicsit kreatívak a viselésük kapcsán. Ne tekerjük őket egyszerűen a nyakunk köré, nézzünk valami 'különlegesebb' csomózást. De köthetjük akár a csuklónkra is, ezáltal egy selyem karkötő benyomását keltve. Tartsuk szem előtt, hogy a táskánk színe passzoljon a kiválasztott kendő színével.

Összegezve tehát: kortól függetlenül lehetünk divatosak és elegánsak, csak mindig tartsuk szem előtt saját stílusunkat és személyiségünket. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!