Egy egyszerű eszköz kell csak hozzá.



Ha egyszerű módon szeretne gyakorlatokat végezni a vállára, a szalag lehet a tökéletes fitneszeszköz. A szilikonszalagok hordozhatóak, kényelmesek és olcsók, így útközben vagy utazás közben is magával vihet egy készletet.

A szalagos gyakorlatok a vállak számára hatékonyak és egyszerűen elvégezhetők, ami azt jelenti, hogy a fittségi szinttől függetlenül is sikeresen elvégezhetőek.

A legjobb eredmény elérése érdekében minden gyakorlatból végezzen 1-3 sorozatot 8-15 ismétléssel.

Tökéletesítse a mozdulatokat egy könnyebb ellenállású szalaggal, mielőtt egy feszesebb szalagra váltana. Használjon lassú, kontrollált mozdulatokat. Kerülje a ringatózást, a lengést vagy a lendület használatát.

1. Legyező húzás

Ez a gyakorlat erősíti a vállakat, a felső hátat és a felkarokat. Segít javítani a testtartást, és előnyös azoknak, akik gyakran ülnek vagy előrehajló mozdulatokat végeznek.

3. Oldalirányú emelés

A vállakat, a hát felső részét és a törzs izmait célozza meg.

 4. Mellkasból húzás

A hátizmokat és a rhomboidokat, valamint a középső és alsó trapézizmot célozza meg. Húzza össze a lapockáit a mozdulat végrehajtása közben. Kerülje a vállak görnyedését, és tartsa lazán a nyakát. 

 5. Oldalirányú szalaghúzás

A hátsó vállrészeket és a felső hátat dolgoztatja meg, segít korrigálni és megelőzni a vállgörbületet. Javítja a váll stabilitását is, ami segít a fej fölötti mozgások végrehajtásában.  

 6. Fej feletti szalaghúzás

Ez a gyakorlat a vállakat, a hátat és a tricepszet célozza meg. Javítja a stabilitást, a mobilitást és a testtartást. 

Ezek a biztonságos és alacsony terhelésű gyakorlatok ideálisak a vállak számára

Az erő, a stabilitás és a mobilitás fejlesztésére szolgáló kíméletes gyakorlatok elvégzése segíthet a vállak egészségének megőrzésében és a sérülések megelőzésében.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!