Az aukciósház 31 millióra becsülte az értékét, de végül a többszöröséért kelt el.Senki nem tudja, milyen úton került abba a hertfordshire-i jótékonysági boltba az a kínai váza, amit 1 fontért (kb. 400 forint) vásároltak meg, később pedig ennek sokszorosáért értékesítettek egy árverésen.

Az 'egyfontos' vázát a Sworders aukciósház értékesítette a múlt, miután a szerencsés vevő az eBay-en próbálta eladni, és már ekkor komoly ajánlatokat kapott. A személyazonosságát érthető okokból eltitkoló illető szakértőkhöz fordult, akik legnagyobb meglepetésére 80 ezer fontra (kb. 31 millió forint) becsülték a Csien-lung császár korabeli műkincset.

Az Instagramra kikerült aukciós felhívásban a váza történetét is elárulták.

Az árverésen végül ennek is többszöröséért, 380 ezer fontért (kb. 150 millió forint) kelt el a mindössze 20 centis tárgy, ehhez jöttek még a jutalékok és kiegészítő díjak, amikkel együtt végül kialakult a végösszeg. Az aukciósház a tétel leütéséről egy videót is feltöltött a Facebookra:

Az új tulajdonosról semmit nem árultak el. Csak annyi biztos, hogy az illető kínai.

Az eladó érthető módon nagyon boldog és közölte, hogy a pénzt a most három éves lánya jövőjének megalapozására fordítja majd.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!