Ráadásul így a betegségek ellen is felvértezheted a növényeidet!



Ha azt szeretnénk, hogy szobanövényeink szépek, egészségesek legyenek egész évben, és gyakrabban virágozzanak, akkor nem árt, ha néha egy kevés táppal is kényeztetjük őket.Használjuk az alábbi természetes tápok valamelyikét, és akkor a betegségektől is könnyedén megszabadulhatunk.

1. Kávézacc – a legjobb természetes táp lehet a szobanövényeink számára. Ha lefőztünk egy adag kávét, a zaccot ne dobjuk ki a szemétbe, hanem inkább osszuk el kisebb adagokba a szobanövényeinken. Keverjük bele a földjükbe.

2. Krumpli főzőleve – miután megfőztük a krumplit, ne öntsük el a főzővizét, várjuk meg míg teljesen kihűl, majd öntözzük meg vele a virágokat. A keményítő fontos a növények számára, miután a gyökéren keresztül felszívták, elraktározzák az ínségesebb időkre.

3. Magvak, gabonák öblítőleve – a rizst, hajdinát, kölest, babot stb. használat előtt le szoktuk mosni. Az áztató vagy öblítő vizet soha ne dobjuk ki, inkább öntözzük meg vele a virágainkat. Ez a lé nagyon gazdag tápanyagokban, kovakövet, vasat, magnéziumot, foszfort is tartalmaz.

4. Hagyma főzet – 2 liter vízben főzzünk 7-8 percen keresztül 50 gramm hagymahéjat. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 3 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és öntözzük meg a keletkezett lével a növényeinket.

5. Akvárium vize – az akváriumban található víz olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek jót tesznek a növények fejlődésének. A természetes trágyát leginkább március és június között ajánlott használni. Ne alkalmazzuk túl gyakran ezt a módszert, különben pont az ellenkezőjét érhetjük el vele.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!