Gyógyszerek helyett válaszd ezeket a kímélő gyakorlatokat.Ha fáj a hátad, íme 3 jógapozíció, amely enyhíti a kellemetlen tüneteket!
A jóga olyan módszer, amely egyidejűleg fejleszti a testünket, a szellemünket, és lelkünket. A következőkben 3 olyan pozícióról lesz szó, amelyek segítenek megszüntetni a krónikus hátpanaszokat.

A hátfájások leggyakoribb lelki eredetű oka a félelem. Főként a hát alsóbb részében okoz panaszokat. A félelem a gyökér csakrával van kapcsolatban, amelyhez a túlélési ösztönünk tartozik, így bármiféle félelemérzet felborítja ezt az egyensúlyt, legyen szó a biztonságérzet hiányáról, a szűkös anyagiakról, vagy a kudarctól való félelemtől. Ezek a negatív érzések mind a múltunkba gyökereznek, így ahhoz, hogy meggyógyuljunk, azonosítanunk kell a félelmet kiváltó okokat, majd fel dolgoznunk azokat. Egy jó praktika erre az írás, így vessük papírra érzelmeinket, és gondolatainkat, és azonosítsuk a félelmeinket.

1. Kobra pozíció

Feküdjünk hasra, majd a karjainkkal nyomjuk felfele a felső testünket, hátunkat begörbítve, akárcsak a kobra. Érezzük, amint áthaladnak testünkön az erős energiaáramlások. Emeljük fel fejünket, nyakunkat hajtsuk hátra. Lélegezzünk mélyeket. Maradjunk ebben a pozícióban 1 percig.

2. Kutya pozíció, arccal lefelé (Adho Mukha Svanasana)

Feküdjünk hasra, majd a fenekünket nyomjuk ki magasan, mintha egy háromszöget formáznánk. A lábaink és a hátunk maradjon egyenes, ahogy a fejünk is a talajt bámulja. Pár másodperc múlva viszont megemelhetjük a fejünket is. Érezzük, ahogyan áthalad az életenergia. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercig, vagy akár 1 percig. A szabályos légzésről se feledkezzünk meg.

3. A feszültség alatt lévő híd pozíció

Feküdjünk hanyatt, ragadjuk meg a bokáinkat, és emeljük meg a medencénket, amennyire csak tudjuk. Érezzük azt, ahogyan a hátunkon áthalad az életenergia. Próbáljuk 30 másodpercig megtartani az egyensúlyunkat. Forrás: filantropikum.com

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!