Hónapokon keresztül tartott a szexuális erőszak. A rendőrség nyomoz.



A Blikk információi szerint két, közismert magyar sztársportoló ügyében tettek rendőrségi feljelentést, amelynek tartalma szerint az érintettek hónapokon keresztül erőszakolhattak egy 11 éves kislányt. A kiskorú áldozat még most is csak 13 éves.

A lap azt írja, a lány csak később nevezte meg konkrétan a zaklatóit, mert egy ideig próbálta eltemetni magában a történteket. Végül kézzel készített levélben írt le mindent egy családi ismerősnek, részletezve a szexuális aktusokat, a helyszíneket és a körülményeket is.

Az ügyben már nyomoz a rendőrség, és kiemelten kezelik az esetet. A hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A lány 11 éves korában a beleegyezési korhatár – amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot – alatt volt: ugyanis ez 14 év Magyarországon, így bármilyen szexuális cselekmény bűncselekménynek számít. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!