És a diákhitelt is lesz, akinek elengedik!



Tovább növelik a családi adókedvezmény mértékét, aminek a középpontjába most a kétgyermekes családokat állítják! Jelentős könnyítést kapnak a többgyermekes, jelzáloghitelt fizető családok és a diákhiteles, két vagy több gyermeket nevelő fiatal nők.

A gyermekvállalást ösztönző program részeként két gyermek esetén a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén pedig a teljes adósságot elengedik. A diplomás gyed időtartama pedig egy évvel növekszik, és a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is. Az a cél, hogy 2030-tól annyi gyerek szülessen, ami elegendő a népesség fenntartásához.

A program része az adórendszeren belüli kedvezményekre és a gyermekvállalással kapcsolatos egyéb támogatásra vonatkozik, amit már a kormány korábbi bejelentéséből is megismerhettünk.

2018-tól a két gyermekkel rendelkező családok esetében a kedvezmény havi mértéke 35 ezer forintra nő (2x17.500 Ft), vagyis éves szinten 420 ezer forintnyi adókedvezményt tudnak érvényesíteni majd a családok.

Új elemként a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, ezért a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében a támogatási időszak. A jelenlegi szabályozás értelmében a diplomásoknak GYED a gyermek születésétől 1 éves korig jár, és bruttó 89.250 – 112.700 forintig terjed a támogatás összege havonta.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!