Szívmelengető képek a vidra mamáról és egynapos kisfiáról.A nőstény egy, néha két utódot hoz a világra. Születéskor az újszülött szeme nyitva van, látszik 10 kis foga, és testét vastag bébibunda fedi. Az anyák gyakran órákig nyalják kicsinyeik bundáját, ezután levegőt fújnak bele. A szőrzetápolás után a bunda úgy tele van levegővel, hogy a kölyök lebeg a vízfelszínen. 13 hét alatt cserélődik ki a sűrű, puha bébibunda a felnőttekre jellemző bundára.

Az egykor 150 000–300 000 egyedből álló tengeri vidra állományt értékes prémje miatt az ember 150 év alatt szinte teljesen kipusztította. A vadászat betiltása, a védelmi intézkedések és a szaporítási programok segítségével sikerült megmenteni ezt a fajt, ám még mindig a legveszélyeztetettebb fajok közé tartozik.

A tengeri vidra nem rendelkezik hőszigetelő zsírréteggel, csak a bundája védi a hidegtől. Ha az olajtól összeragad a szőre, az állat megfagy. Bőre egy négyzetcentiméterén 150 ezer szőrszál található, így a legsűrűbb bundájú állatnak számít.

Az anya állandóan figyeli kicsinyét. A melllén ölelgeti, hogy távol tartsa a hideg víztől és folyamatosan rendben tartja bundáját. Amikor táplálékszerző útra indul, a kicsit moszatokkal tekeri be, hogy a hullámok ne vigyék el; ha a kölyök ilyenkor nem alszik, akkor hangosan sír anyja visszatértéig. Ha elpusztul a kölyök, az anya még napokig gondozza.[

A fotókat Connie Levenhagen készítette.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!