Kampány indult, hogy jöjjenek ide dolgozni…A Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásával 82 millió forintból jelennek meg hirdetések Ukrajnában, hogy ukránokkal töltsék be a magyarországi álláshelyeket a hiányszakmákban. A pénz odaítéléséről a nemzetgazdasági miniszter döntött.

Ukrajna közeli és távoli nagyvárosaiban is tévé- és rádióreklámokban, valamint az internetes újságok bannerein hívják fel az ukránok figyelmét, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni, mert itt sok szakmában tárt karokkal várják őket a munkaadók.
A Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy egy debreceni munkaerőközvetítő cég, a Human Service Agency leányvállalata, a Horizon2020 Nonprofit Kft. már tavaly megbízást kapott ennek a kampánynak a szervezésére.

A Horizon2020 Kft. már szeptemberben közzétette a közbeszerzési tájékoztatóját. A tenderre hárman jelentkeztek, és közülük két kis cég, a gyöngyösi DRG Design, valamint a budapesti McMiller Green Consult nyerte el a megbízást.
Ez alapján Ungváron, Kijevben, Harkovban, Lvovban, Odesszában és Krivoj Rogban jelentetik meg a hirdetéseket. A kommunikációs stratégiát, a plakátokat, a reklámfilmeket és a rádiós bejátszásokat, valamint a bannereket 82 millió forintból valósítják meg.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!