Lebukott az üzemeltető cég!Nincs Magyarországon ember, aki ne emlékezne a szörnyű tragédiára: 17 ember vesztette életét abban a  balesetben amikor egy diákokat szállító magyar busz kigyulladt a Verona melletti autópályán.

Hónapok teltek el azóta, de a felelősségre vonás máig várat magára. Az áldozatok családjai próbálnak nyomozni. Megdöbbentő, amit írnak.

Tisztelt Magyarország!

Veronai busz baleset – Kis Magyar valóság 2.

Mint ígértük több levében juttatjuk el véleményünket a világ elé. Ígéretünkkel szemben jelen – immáron második - levélben nem a fenntartó szerepét közelítjük, meg, hanem még egy bőrt lerántunk a busztársaságról, aminek az az oka, hogy további bizonyító erejű dokumentációval ismerkedtünk meg az elmúlt két hét során. A Fenntartó – Balog Zoltán miniszter úr és Dr. Tolnai Marianna tankerületi igazgató kapnak még két hetet, hogy válaszoljanak megkereséseinkre!

Czakó Tibor a beleset óta folyamatosan tagadta, hogy a buszon engedély nélküli, beépített póttank lett volna. A google keresőbe valaki beírja, hogy - Czakó, póttartály - számtalan cikket talál róla. Egy „tűzben edzett” busz esetén ennek jelentősége létfontosságú. A póttartály meglétét szakértők, a média, a Nemzeti Nyomozóiroda és immáron tényekkel, képekkel, szakértői jelentésekkel az Olasz hatóság is megerősítette, a vádat többek között erre építik fel.

A buszon 3 tartály volt. Elől egy 160, és egy 320 literes, valamint a busz közepén egy 370 literes engedély nélkül beépített póttartály. A tartályok össze voltak kötve, álló állapotban tudták a sofőrök egy átfejtő készülékkel hátulról az első tankba fecskendezni az üzemanyagot, így a jobb első tartály mindig tele tudott lenni. Csatolom a képeket:

4. Kép: A szabálytalan és engedély nélküli 370 literes póttartály és a csövek. (55)
6. Kép: Teljes látképen az illegális póttartály (33)
3. kép: Az átfejtésre használt készülék. (56)
2. kép: A valódi 160 literes tartály.(57)
5. Kép:A gyári kiszakadt és megsemmisült 320 literes tartály helye, a tartópántokkal (42)
1. Kép: Varga Mihály gazdasági miniszter kitüntetése Czakó Tibor részére!

Újdonság: A busz 2002-ben készült, 2003-ban helyezték üzembe, a forgalmi engedélye szerint 53 fővel! A buszon 56 fő utazott, a szintén engedély nélküli átalakítás után 58 főre módosított buszon. A Setra és más buszgyártó nem véletlenül építi meg járműveit annyi főre, amennyivel átadja. Mérlegeli a busz menettulajdonságát, baleset esetén a menekülő útvonalakat, a menekülő emberek számát, felgyűrődéses baleset esetén az ülések közti távolságot. A buszon nyereségvágyból elvégzett átalakítások emberek életét oltotta ki.

A tulajdonosokat és a beszerelésben és a kiszerelésben résztvevő és azt elhallgató minden embert vádoljunk. Buszok tömkelege, szerelők, sofőrök, tulajdonosok – Bűnszervezet. Cél: Nyereségvágy. Eredmény: 17 halott. Büntetés: elnapolva.

A Pizolit Kft. nemcsak egy busztársaság, hanem egyben szerelőműhely és vizsgaállomás is! A saját buszait szereli, átalakítja, és ezt a remek szolgáltatást más busztársaság számára is végez(heti). Felháborító hogy olyan társaság végezhet műszaki vizsgáztatási tevékenységet, amely a saját járművein KÖVETKEZETESEN engedély nélküli átalakítások sorát hajtja végre. Mit lehet várni egy ilyen vizsga állomáson elkészített vizsgától? Aki szeretné járművét úgy átalakítani, hogy az egész Európát bejárhassa tankolás nélkül, hogy vállalja a jövedéki adó csalás következményeit teljes buszparkján keresztül éveken át, és az emberek életét játéknak veszi, az forduljon bizalommal hozzájuk.

Czakó Tibor! Vádoljuk, hogy engedély nélkül átalakította azt a Setra típusú autóbuszt, amely 2017. január 20-án tragikus baleset szenvedett, így az autóbuszon a valóban megengedett létszámnál hárommal több ember utazott és ezzel hozzájárult emberek halálához.

Czakó Tibor! vádoljuk, hogy engedély nélkül pót üzemanyag tartályt szereltetett ebbe az autóbuszba, így közel ezer liter üzemanyagon utaztatta utasait, egy bármikor bekövetkezhető tragédia tudatában.

Czakó Tibor! vádoljuk, hogy hazudott több alkalommal, nagy nyilvánosság előtt, hogy az autóbuszon nem volt illegális üzemanyag tartály, holott tudta, hogy azt valóban beszereltette, hogy nagyobb nyereségre tehessen szert…… bármi áron !!

Czakó Tibor! vádoljuk, hogy Varga János sofőr betegségét tudva, volán mögé ültette, és halálba küldte. A szakértői jegyzőkönyv szerint a gyógykezelésére előírt készülék, és a szedett gyógyszerek egyike mellett sem lehet vezetni, nemhogy együttesen!

Czakó Tibor! vádoljuk, gyalázatos és kegyeletsértő viselkedéséért, hiszen magát is a tragédia érintett áldozataként beállítva, megrendülést színlelve, a gyászoló családok fájdalmával mit sem törődve elhallgatta azt a tényt, hogy a nyereségvágya gazemberré tette.

Vádoljuk az összes szerelőt, akik bármilyen módon részt vettek vagy tudtak az átalakításokról, akik részt vettek vagy tudtak ezek eltüntetéséről a balesetet követő napokban, hiszen Czakó Tibor és bandája a tragédiától “lesújtott és gyásztól teljes állapotában” arról azért nem feledkezett meg, hogy gyorsan eltüntessék az illegális átalakításokat.

Vádoljuk az összes sofőrt, aki valamikor is olyan buszt vezetett a Pizolit Kft vagy más üzemeltető megbízásából, amely engedély nélkül átalakított volt!

Vádoljuk az összes olyan személyt, akinek tudomása volt ezekről az illegális átalakításokról, hogy cinkosa ennek a nyereség hajhász gazemberségnek!

Felszólítjuk Tófalvi Sándort és Czakó Lukácsnét a Pizolit Kft jelenlegi két tulajdonosát, hogy a jegyzőkönyvi megállapításokra reagálva nyilatkozzanak, hogy tudomásuk volt e, netán az engedélyükkel történtek a súlyos, szabályszegések vagy az Ő nyereségvágyuk legyőzte a felelősségérzetüket?

Felszólítjuk Varga Mihály gazdasági minisztert, hogy vonja vissza Czakó Tibor kitüntetését, aki felelősséggel tartozik, a 17 ember halálát követelő tömegszerencsétlenségért!

Felkérjük Kiskunfélegyháza Polgármesterét és Önkormányzatát, hogy Czakó Tibor városi kitüntetését vonja vissza.

Felkérjük - az egyébként általunk tisztelt - Nemzeti Nyomozóirodát, hogy sajtótájékoztatón számoljon be az ügy állásáról, erősítse meg vagy cáfolja meg kijelentéseinket, helyezze 7 lakat alá az elkövetőket. A jegyzőkönyvben szereplő rendellenességeket, szabálytalanságokat, már márciusban megküldték az olaszok, a magyar hatóságoknak. A magyar jogrend lehetővé teszi, szemben az olasszal, hogy a vizsgálat ideje alatt feltáruló bizonyítékok, konkrétumok tükrében eljárást indítsanak a Pizolit Kft és annak tulajdonosai ellen. Lassan 9 hónap elteltével a magyar nyomozók semmiféle lépést nem tesznek, bár jelentős mennyiségű információ áll rendelkezésükre. Aggódunk az igazságszolgáltatás torzulásai miatt, de továbbra is bízunk a NNYI-ban.

Felszólítjuk – újfent - a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.

Végül, de nem utolsó sorban az első levél utóéletét is összefoglaljuk. Kérésünket nemcsak az olvasók számára, hanem a hatóságok számára is elküldtük. Aki azt gondolná, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgálatba kezdett, vagy akár válaszolt a levelünkre, az téved. Aki azt gondolná, hogy meggyanúsították azóta az elkövetőket, vagy akár bilincs kattant volna, az is téved. Az érintettek közül sem az NKH, sem a Pizolit Kft. busztársaság nem nyilatkozott, kijelentéseinket senki sem cáfolta meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is várat az első sajtótájékoztatójával

Gyötrelmes és megdöbbentő az a kálvária, ami számunkra jutott gyermekein elvesztése óta. Érthetetlen és felfoghatatlan, hogy a tragédia „utóéletében” érintett hatóságok és intézményekkel való találkozások során, csak szenvtelen bürokratákkal és a személyes érdekeiket minden fölé helyező érzéketlen végrehajtókkal kerültünk kapcsolatba. Hát hol vannak a szülők, a gyermekeikért, azok biztonságáért mindent elkövető szülők? Senki nem érzi azt, amivel nekünk már együtt kell élnünk, hogy ez a tragédia bárki gyermekével, szeretteivel megtörténhetett volna! Senki nem érzi úgy, hogy nem felkent bürokrataként, hanem érző lelkű, aggódó szülőként kellene hozzánk hozzátartozókhoz közelíteni, a segítségünkre törekedve és nem példát statuálni mindenáron, megalkuvónak lenni olyan kérdésekben, amelyek természetesen módon felmerülnének az ő lelkében is, ha szörnyű módon veszíti el azt, azokat, akik a legfontosabbak a világon….

A rengeteg hozzánk érkező üzenetre is szeretnénk reagálni. Nagyon sok támogató levelet kapunk, pl. hasonló helyzetbe került emberektől. A levelek száma miatt nem tudunk mindre válaszolni, de tervezünk egy közös fellépést a hatósági ügyintézések miatt, ahol szeretnénk bevonni mindenkit személyesen. Tervezünk kialakítani egy fórumot, platformot, ahol egymásnak segíteni tudunk. Néhány nem támogató levelet is kapunk, arra célozva, hogy ez már nem hozza vissza gyerekeinket… Valóban nem hozz a vissza, de a ti gyerekeiteket, szüleiteket, barátaitokat még alkalmadtán megmentheti. Az előző héten az M5-ös autópályán rohant egy busz a kamionba, megelőző héten Tótkomlósnál borult fel egy másik busz. Nagyon rossz az az üzenet, hogy az „érinthetetlenek” életekkel garázdálkodhatnak, büntetlenül. Nem akarunk egy olyan országban élni, ahol pénzért minden eladó.

De miért kellett megtörténnie ?
Mert van olyan ember, emberek akik számára a nyereség utáni mérhetetlen vágy jelentéktelen semmivé teszi az emberi életet!! A Czakó Tibor-ok köztünk járnak és gyalázatos módon nap, mint nap kockára teszik azon emberek életét, akik azokon a buszokon utaznak, amelyeket ők kényük-kedvük szerint mindenféle engedélyek nélkül átalakítanak, hogy bármilyen csalás és gazemberség segítségével minél nagyobb hasznot húzhassanak egy – egy utazás alkalmával.

Kérjük megosztásokkal segíteni munkánkat.

A hozzátartozók

Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!