Azóta orvosról orvosra jár a négygyerekes asszony.



Egy szúrást érzett a combján, majd amikor megfordult, egy fiatalt látott fecskendővel a kezében. A négygyerekes anyukát hétfőn szúrta meg egy drogos az 1-es villamoson, Budapesten. Azóta orvosról orvosra jár az asszony, attól rettegve, hogy halálos betegséget kapott el. 

Hétfőn egy fiatal férfi szállt fel a Kacsóh Pongrác úti megállóban. A vonalon megszokott, hogy drogosok tűnnek fel. Pár perccel később azonban egy kis szúrást érzett a combjánál. Először fel sem fogta, hogy mi történhetett, aztán a férfi markában meglátott egy fecskendőt.

A másodperc töredéke alatt történt az eset, mire felocsúdtam, már a villamos közepén járt a fiatal, majd le is szállt – mondta az asszony, akit nagyon megviseltek a történtek.

Bense Tamás orvos azt mondja, hogy egy tűszúrásnál először meg kell vizsgálni, mikor kapott tetanuszt az érintett, akinek ilyenkor rendkívül sokfajta fertőzés kerül be a szervezetébe.

A nem steril anyaggal elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be, de szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is. Mindjárt az első pillanatban ezeket nem tudják kimutatni, így megfigyelés alatt kell tartani az illetőt, és ha bármilyen tünet jelentkezik, célzott vizsgálatra van szükség – teszi hozzá az orvos.

Az 1-es villamos megállóit – főként a Népliget és a Hős utca közötti szakaszt – teljesen ellepték a drogosok az utóbbi időben.
Ezért augusztus 31-től egészen szeptember 7-ig fokozott rendőri jelenlét volt jellemző azon a szakaszon, de mára már eltűntek az egyenruhások a megállókból. 

A BRFK korábbi tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés ideje alatt Kőbányán 58 embert kaptak el kábítószer-birtoklás miatt, Zuglóban 22-t. Két drogdílert is elfogtak mindkét kerületben. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!