„Köszönjük, barátunk, hogy ismerhettünk, nagyon jó ember és társ voltál, legyen Neked könnyű a föld!!” – írták a zenekar tagjai a Facebookon.



57 éves korában váratlanul elhunyt a pécsi Virrasztók zenekar frontembere, Szebeni János. „Köszönjük, barátunk, hogy ismerhettünk, nagyon jó ember és társ voltál, legyen Neked könnyű a föld!!” – írták a zenekar tagjai a Facebookon.

Szebeni János korábban több pécsi metal zenekarban is énekelt, valamint bábszínészként, színészként is dolgozott. Igazi pécsi jelenség volt, „Szebit”/„nagy Szebit”, ahogy a legtöbben emlegették, sokan még a Pécs Televízióból ismerték, ahol éveken át több műsort is vezetett.

Rádiós karrierjét a kilencvenes években Eszéken működő legendás kalózrádiónál, a Drávánál kezdte. Három gyermeket hagyott hátra, a kisebbik lánya még nincs 14 éves.

Virrasztók zenekart 2008-ban alapította Tomusin halottkísérővel és Szkrobek halottlátóval. A zenekar munkássága a halott melletti virrasztás népszokása köré építkezik, beleértve nemcsak a szövegeiket, de a színpadi megjelenésüket is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!