A húsvéti szünetre érkeztek a szigetre. Csak egy gyermek élte túl.



Dánia leggazdagabb emberének, az Asos fast fashion ruhamárka egyik vezérének három gyereke is a Srí Lanka-i robbantások áldozatai között vannak, írja az Independent. 

Anders Holch Povlsen (46) négy gyereke is az országban nyaralt a húsvéti szünetek alatt, egyikük négy nappal a bombázások előtt még posztolt is testvéreiről az Instagramra.

Povlsen sajtósa is megerősítette a három gyerek halálának hírét, többet viszont nem kívántak mondani az esetről, írja a The Guardian.

A férfi a 252. helyen áll 2019-ben a Forbes leggazdagabb embereinek a listáján.

Mint ismeretes, Húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.

Feltehetően egy eddig ismeretlen, kisebb helyi iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a vasárnapi robbantásokat. Az öngyilkos merénylők mindegyike Srí Lanka-i állampolgár volt.

A család életében sajnos nem ez az első tragédia. 1998-ban egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli a családot, ha nem kap 1 millió fontnak megfelelő összeget. 10 hónapon át éltek rettegésben. A férfit végül elfogták.

2003-ban Indiában elrabolták a család egy közeli barátját - ahol a cégnek gyárai is voltak. Anders Povlsen apja akkor azt nyilatkozta: 'A banda úgy gondolta, hogy a fiam.'

Nem csoda, hogy a család kerülte a nyilvános megjelenést. Vagyonuk folyamatosan nőtt, de a dán hírességek között csak nagyon ritkán jelentek meg. Közeli kapcsolatot tartottak viszont a dán királyi családdal.

A család tragédiája az egész országot megrázta.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!