Munkába indult a férfi, és csak 2 megállót kellett volna mennie...Oda-vissza villamosozott a két végállomás között egy fél napon keresztül!



Egy fél napon át senki nem vette észre, hogy egy halott ember ül a 17-es villamoson.

A 73 éves férfinak megállt a szíve a budapesti járaton. A döbbenetes esetet a férfi felesége osztotta meg:

A férjem nyugdíjasként dolgozott a Szerencsejáték Rt.-nél. Érden élünk, Jani mindennap vonattal utazott fel Budapestre. A vonat aznap is háromnegyed hét körül ért be a Déli pályaudvarra. János munkahelye onnan két megállónyira van, a 17-es villamossal szokott utazni a Széna térig, onnan pedig pár perc séta után be is ért a munkahelyére, a kora reggeli, 7 óra 15-ös kezdésre.

– Már hét óra körül beállhatott a halál, hisz két megállóval később Jani nem szállt le. Aztán a villamosvezetőnek fél kettő körül szólt valaki a Frankel Leó útnál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket.

– A rendőrség hívott fel, hogy valószínűleg órákkal ezelőtt meghalt a férjem. Az első reakcióm az volt, hogy biztosan nem ő az, mivel a Szabó János név elég gyakori. Amikor felolvasták az adatait a papírjaiból, akkor sem a legrosszabbra gondoltam. Hárítottam, hogy biztosan valaki ellophatta a férjem táskáját, és ő halt meg, azért vannak nála a párom iratai és a telefonja. De amikor elmondták, hogy néz ki, rá kellett döbbennem, hogy igaz – mondta szomorúan a feleség, aki most sem érti, hogyan történhetett mindez.

A férfinek soha nem volt baja a szívével. Mindössze két kisebb baleset miatt volt korábban betegállományban.

Az esetben a legmegdöbbentőbb, hogy az asszony szerint a veze­tő észlelhette volna a férjét, mi­vel a járat végállomásán min­dig a szerelvényen halad át, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe. Hat és fél óra alatt ez többször is megtehette és észrevehetett egy ülő és semmire nem reagáló utast.

– Nem kelthette hajléktalan ember benyomását sem. Ha valaki időben hívja a mentőket vagy azonnal elsősegélyben részesíti, az élete megmenthető lett volna – állítja az asszony.

A boncolási jegyzőkönyv szívelégtelenséget és akut légzési problémát állapított meg.

A BKV az alábbi nyilatkozatot tette az ügy kapcsán:

– A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen – írták kérdésünkre. A következő indulásig a járművezető a végállomáson rendszerint vagy a tartózkodó helyiségben vagy a vezetőfülkében vár. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!