A mindenki által kedvelt érdemes és kiváló művész most töltötte be a 90. életévét.Életének 91. évében elhunyt Lorán Lenke színésznő. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész május elsején töltötte be a 90. életévét, de a kerek évfordulót már a kórházban ünnepelte, ahova két hónappal korábban került be.

Lorán Lenke 1927. május elsején született Győrben. Eredetileg balett-táncosnak készült, de már gyerekként jobban érdekelte a színészet. 12 évesen már forgatott, és az 1939-es Éjjeli zene című filmben volt látható. Makay Margit stúdiójában végzett, majd 1943-ban a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött.
1945-1966 között a Művész Színház, a Vidám Színpad, a Magyar Néphadsereg Színháza, végül a Petőfi Színház tagja volt. 1966-1998 között újra a Vidám Színpadon játszott, és 1998-ban a Mikroszkóp Színpad tagja lett.

Lorán Lenke főként páratlan energiájú és humorú színészként volt ismert, aki leginkább vígjátékokban játszott, de persze komolyabb karakterszerepekben is emlékezetes alakításokat nyújtott.
NYUGODJON BÉKÉBEN!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!