Megtámadták Svédországot! Minden terrorcselekményre utal - mondta a svéd miniszterelnök.



Az eddig ismert részletek:

  •     Egy teherautó hajtott a tömegbe Stockholm belvárosában.
  •     A rendőrség szerint 3 halott és 8 sérült van. 
  •     Lövések is dördültek. 
  •     A teherautót rakodás közben rabolta el egy ismeretlen. A sofőrt nem vitte magával.
  •     A rendőrség terrorcselekményre figyelmezteti a helyieket.
  •     Leállították a metrót, a vonatokat, lezárták a parlament épületét.

Járókelőket gázolt el egy teherautó Stockholm egyik utcáján, a Drottninggatanon, majd egy bevásárlóközpont bejáratába rohant. Az eset pénteken délután nem sokkal 3 óra előtt történt a forgalmas Åhléns bevásárlóközpontnál. 

A belvárosban pánik tört ki, a környék fölött helikopter köröz. Egy szemtanú szerint olyan volt, mintha bomba robbant volna. A becsapódás után lángok csaptak fel. Helyi beszámolók szerint lövések is dördültek a közeli Fridhemsplanon.

Nem tudni, mi van a támadóval, egyesek szerint még nem múlt el a veszély. A rendőrség terrorcselekményről beszél. A svéd televízió arról számolt be, hogy egy szirénázó rendőrautó hajtott végig a városon, ahonnan hangosbeszélőn terrorcselekményre figyelmeztették az embereket.

A svéd miniszterelnök szerint is terrortámadás történt. Stefan Löfven azt mondta: Megtámadták Svédországot. Minden terrorcselekményre utal.

A stockholmi pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat. Leállították a metrót, bezártak a kormányhivatalok, és megerősítették a parlament védelmét. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy maradjon otthon, és ne menjen a belvárosba. 

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup éppen Stockholmban van. A Blikk azt írja: biztonságban vannak, a támadás idején a szállodában tartózkodtak.   Forrás: index

►►KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!